Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 184
    
                Kcal / portion: 774
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 4643 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 15%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Nötinnanlår skivad 1.0 kilo 25%
Vatten 1.0 liter 0%
Salt 1.0 dl 0%
Strösocker 2.0 msk 2%
Lagerblad 1.0 blad 0%
Svartpeppar grovmald 1.0 tsk 0%
Enbär } 2.0 msk 1%
Äggula 2.0 styck 2%
Rotselleri 0.5 styck 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Dijonsenap ¤ 2.0 tsk 0%
Vitvinsvinäger 1.0 tsk 0%
Matolja (rapsolja) 4.0 dl 69%
Kock: Magnus, Kockskolan
Tillagning (18 tim )
- Sätt ugnen på 100°C.
 - Lägg köttet på ett galler. Stoppa in i ugnen över natten. Kontrollera innertemperatur 58°C.
 - Krossa enbär. Koka upp ingredienserna till lagen. Häll över köttet. Ställ kallt. Låt stå i minst 5 timmar.
 - Sätt ugnen på 200°C.
 - Skär ner rotselleri i mindre bitar. Rosta i ugn i 10 minuter. Kör slät i mixer. Låt kallna.
 - Blanda äggulor, vinäger, senap, selleripure och vitlök. Tillsätt sakta olja under vispning. Smaka av med salt och peppar.
 - Skiva köttet i tunna skivor och servera med aioli.
 
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Tjälknöl med rostad selleriaioli
- 
                
                  
                
                Lufttorkad skinka
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Salviadoftande kycklingklubbor
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kycklingdrumstick i stekpåse med rotsaker
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Tjälknöl med rostad selleriaioli
Tid: 18 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Ingefära- och tomatmarinerade kycklingspett
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Melon med skinka
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kall rostbiff med senapsröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rostbiff
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Charketuriplatta
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sesams kycklingspett
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    