Tjälknöl med rostad selleriaioli

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tjälknöl med rostad selleriaioli

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Nötinnanlår skivad

1.0 

kilo

Vatten

1.0 

liter

Salt

1.0 

dl

Strösocker

2.0 

msk

Lagerblad

1.0 

blad

Svartpeppar grovmald

1.0 

tsk

Enbär }

2.0 

msk

 

Äggula

2.0 

styck

Rotselleri

0.5 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Dijonsenap ¤

2.0 

tsk

Vitvinsvinäger

1.0 

tsk

Matolja (rapsolja)

4.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 184

Kcal / portion: 774

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4643 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 15%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 422 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötinnanlår skivad 1.0 kilo 25%

Vatten 1.0 liter 0%

Salt 1.0 dl 0%

Strösocker 2.0 msk 2%

Lagerblad 1.0 blad 0%

Svartpeppar grovmald 1.0 tsk 0%

Enbär } 2.0 msk 1%

 

Äggula 2.0 styck 2%

Rotselleri 0.5 styck 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Dijonsenap ¤ 2.0 tsk 0%

Vitvinsvinäger 1.0 tsk 0%

Matolja (rapsolja) 4.0 dl 69%

Tillagning (18 tim )

  1. Sätt ugnen på 100°C.

  2. Lägg köttet på ett galler. Stoppa in i ugnen över natten. Kontrollera innertemperatur 58°C.

  3. Krossa enbär. Koka upp ingredienserna till lagen. Häll över köttet. Ställ kallt. Låt stå i minst 5 timmar.

  4. Sätt ugnen på 200°C.

  5. Skär ner rotselleri i mindre bitar. Rosta i ugn i 10 minuter. Kör slät i mixer. Låt kallna.

  6. Blanda äggulor, vinäger, senap, selleripure och vitlök. Tillsätt sakta olja under vispning. Smaka av med salt och peppar.

  7. Skiva köttet i tunna skivor och servera med aioli.

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Tjälknöl med rostad selleriaioli