Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 157
    
                Kcal / portion: 803
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 3210 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 21%
Fett: 7%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 12.0 styck 89%
Ströbröd 1.0 dl 7%
Sesamfrön 1.5 msk 2%
Ägg 1.0 styck 2%
Chilipulver 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Tina filéerna om de är frysta.
Halvera dem om de är stora. - Blanda ströbröd, sesamfrön, chilipulver, salt och peppar på en tallrik. Vispa upp ägg med en gaffel i en djup tallrik.
 - Doppa filéerna i ägg och därefter i ströbrödsblandningen. 
Låt dem gärna vila en stund. - Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme och stek filéerna i cirka 3 minuter på var sida tills de fått gyllenbrun färg.
 - Stick in träspett i filéerna och servera.
 
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Sesams kycklingspett
- 
                
                  
                
                Lufttorkad skinka
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Salviadoftande kycklingklubbor
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kycklingdrumstick i stekpåse med rotsaker
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Tjälknöl med rostad selleriaioli
Tid: 18 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Ingefära- och tomatmarinerade kycklingspett
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Melon med skinka
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kall rostbiff med senapsröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rostbiff
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Charketuriplatta
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sesams kycklingspett
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                
                    