Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rostbiff färsk

1.0 

kilo

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 312

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1250 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 23%

Fett: 3%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 250 gram)

Ingredienser

Visa:

Rostbiff färsk 1.0 kilo 100%

Salt och peppar 0%

Tillagning (1 tim 30 min + 10 min )

  1. Sätt ugnen till 125 - 175 grader.
    125 = hela snittytan rosa, låg viktsförlust.
    175 = rosa mittparti med brun rand runt.
    Kallas för fransk (125) & engelsk (175) rb.

  2. Putsa köttet (ta bort hinnor o.d.)
    Krydda ordentligt med salt & peppar.
    Klappa in kryddorna i köttet.
    Lägg köttet på ungsgaller med plåt under.
    (Krydda inte över ungsplåten, skyn blir då för starkt kryddat).
    Stick in köttermometer.

  3. Placera i nedre delen av ugnen.
    Ös lite vatten över köttet då och då.
    55 grader innertemperatur = blodig.
    60 grader = röd kärna.
    70 grader = lätt rosa, medium rare.
    75 grader = välstekt.
    Rostbiffen på bild = 60 grader.
    Spar skyn till såsen.
    Låt köttet vila 10 min (i folie/tidn.papper).

  4. Förbered och laga tillbehör under tiden.

    Kall rostbiff skärs i tunna skivor.

Kockens kommentar

Receptet avser färskt eller tinat kött. Om djupfryst kött se Steka fryst kött. Stektider varierar beroende på ungstemperatur och köttets vikt. Stektid/kg kött ca:
125 grader 1-1,5 tim
175 grader 50-60 min

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Rostbiff