Orientalisk kycklinggryta

Orientalisk kycklinggryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Vispgrädde

5.0 

dl

Taco spicemix

1.0 

förp.

Banan

1.0 

styck

Paprika färsk

1.0 

styck

Pinjenötter

30.0 

gram

Ketchup

0.8 

dl

Curry ¤

1.0 

tsk

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och vitpeppar

 

 

Strösocker

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 277

Kcal / portion: 877

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3507 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 22%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 317 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 27%

Vispgrädde 5.0 dl 51%

Taco spicemix 1.0 förp. 2%

Banan 1.0 styck 3%

Paprika färsk 1.0 styck 1%

Pinjenötter 30.0 gram 6%

Ketchup 0.8 dl 3%

Curry ¤ 1.0 tsk 0%

Smör till stekning 2.0 msk 5%

Salt och vitpeppar 0%

Strösocker 0%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Ugn 200°C. Skiva banan. Skär paprika i bitar.
  2. Krydda och stek filéerna nästan färdiga i stekjärn. Skiva kycklingfiléerna i 1Ŋ cm tjocka skivor och lägg i en ugnsfast form.
  3. Fördela den skivade bananen och paprikan över kycklingen. Blanda samman vispgrädde, tacokryddor, ketchup, curry och krydda med salt, vitpeppar och socker efter behag. Slå över gräddblandningen och strö över pinjenötterna.
  4. Grädda i ca 20-30 minuter. Serveras med ris och en grönsallad bestående av isbergssallad blandad med hackad ananas.

Kockens kommentar

Kycklingen går att byta ut mot fläskfilé. Om man vill ha en starkare sås, blanda i mer tacokrydda, curry mm. Tänk på att såsen smakar mer av kryddorna när den är varm än som kall.

Fler recept inom Bräserad kyckling, grytor ¤

Liknande recept som Orientalisk kycklinggryta