Amerikansk morotskaka

Amerikansk morotskaka

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 12

Ägg

4.0 

styck

Strösocker

3.0 

dl

Citronskal

0.5 

styck

Sötmandel mald

100.0 

gram

Morot

300.0 

gram

Vetemjöl

2.5 

dl

Bakpulver

1.5 

tsk

Springform 22-26 cm >

 

 

 

Glasyr:

 

 

 

Philadelphia naturell }

200.0 

gram

Creme fraiche

0.5 

dl

Florsocker

1.0 

dl

Citronskal

0.5 

styck

Vaniljsocker

1.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 280

Kcal / portion: 297

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3564 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 11%

Kolhydrater: 39%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 106 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 4.0 styck 7%

Strösocker 3.0 dl 32%

Citronskal 0.5 styck 0%

Sötmandel mald 100.0 gram 17%

Morot 300.0 gram 3%

Vetemjöl 2.5 dl 15%

Bakpulver 1.5 tsk 0%

Springform 22-26 cm > %

 

Glasyr: 

Philadelphia naturell } 200.0 gram 13%

Creme fraiche 0.5 dl 5%

Florsocker 1.0 dl 7%

Citronskal 0.5 styck 0%

Vaniljsocker 1.0 tsk 0%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Ugn 175°C.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner citronskal, mandel, morötter och vetemjölet blandar med bakpulver.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 1½-2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter tills kakan är genomgräddad.
  4. Blanda ingredienserna till glasyren och bred över kakan. Grädda i ytterligare ca 10 minuter.
  5. Låt kakan svalna något innan den lossas från formen. Den går bra att frysa.

Fler recept inom Mjuka sockerkakor

Liknande recept som Amerikansk morotskaka