
Amerikansk morotskaka
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 280

Kcal / portion: 297

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3564 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 11%
Kolhydrater: 39%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 7%
Strösocker 3.0 dl 32%
Citronskal 0.5 styck 0%
Sötmandel mald 100.0 gram 17%
Morot 300.0 gram 3%
Vetemjöl 2.5 dl 15%
Bakpulver 1.5 tsk 0%
Glasyr:
Philadelphia naturell } 200.0 gram 13%
Creme fraiche 0.5 dl 5%
Florsocker 1.0 dl 7%
Citronskal 0.5 styck 0%
Vaniljsocker 1.0 tsk 0%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Ugn 175°C.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner citronskal, mandel, morötter och vetemjölet blandar med bakpulver.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 1½-2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter tills kakan är genomgräddad.
- Blanda ingredienserna till glasyren och bred över kakan. Grädda i ytterligare ca 10 minuter.
- Låt kakan svalna något innan den lossas från formen. Den går bra att frysa.
Fler recept inom Mjuka sockerkakor
Liknande recept som Amerikansk morotskaka
-
Vanlig svensk sockerkakstårta, vaniljsockerkaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Genoise, Pan de Spagna, sockerkaka på varmvispade ägg utan bakpulver
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sponge Cake, Gateau éponge (tvättsvamspskaka) - elastisk sockerkaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gammaldags sockerkaka med potatismjöl, utan smör och bakpulver
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Silverkaka, sockerkaka på äggvitor
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Sandkaka, sockerkaka på potatismjöl i bundtform
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Citronsockerkaka
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Mjuk pepparkaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tigerkaka
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Mjuk mandelkaka
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredriks Fika