Baconbiffar med champinjonsås
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 222
Kcal / portion: 660
GBR (GI) / port: 1
Recept: 2641 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 17%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Köttfärs, helst nötfärs 400.0 gram 28%
Bacon tärnad 150.0 gram 20%
Gul lök 1.0 styck 2%
Ströbröd 1.0 dl 8%
Mjölk 1.0 dl 2%
Ägg 1.0 styck 2%
Salt 1.0 tsk 0%
Peppar 0.5 tsk 0%
Smör till stekning 2.5 msk 9%
Sås:
Champinjoner 250.0 gram 3%
Rödlök 1.0 styck 2%
Smör normalsaltat 1.0 msk 4%
Mellangrädde 2.0 dl 20%
Dijonsenap ¤ 1.0 tsk 0%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Ugn 200°C.
- Hacka lök. Knaperstek baconet. Låt fettet rinna av på hushållspapper.
- Låt ströbrödet svälla i mjölken. Arbeta samman det med köttfärsen, löken, baconet, ägget, salt och peppar.
- Forma fyra stora biffar. Bryn dem på båda sidor och efterstek dem i ugnen i ca 10 minuter.
- Skiva rödlök. Bryn champinjonerna i smör. Blanda i rödlöken och häll på grädde och senap. Salta och peppra. Koka ihop i ca 1 minut.
- Servera med stekt potatis.
Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar
Liknande recept som Baconbiffar med champinjonsås
-
Biff ā la Lindström, originalet
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff ā la Lindström, ā la Petter
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvjärpe original
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Persiljejärpar med svampsås
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pannbiff med lök
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gammaldags pannbiff
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biff Svensson med honungssenap och tomatsalsa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Medisterkaker, norska fläskfärsbiffar
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläsksiljejärpar med karotter och gräddsås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Corned Beef Hash - potatismos med kött
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan