Djävulskyckling från Italien

Djävulskyckling från Italien

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kyckling hel med skinn

1.0 

styck

Rosmarin

1.0 

kvist

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Torrt vitt vin (8%)

2.0 

dl

Soltorkade tomater

5.0 

styck

Krossade tomater

1.0 

burk

Chilifrukt färsk

1.0 

styck

Kycklingbuljong avfettad

1.0 

dl

Oliver svarta avrunna

12.0 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 604

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2415 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 10%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 364 gram)

Ingredienser

Visa:

Kyckling hel med skinn 1.0 styck 76%

Rosmarin 1.0 kvist 0%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Torrt vitt vin (8%) 2.0 dl 6%

Soltorkade tomater 5.0 styck 2%

Krossade tomater 1.0 burk 4%

Chilifrukt färsk 1.0 styck Äts ej

Kycklingbuljong avfettad 1.0 dl 0%

Oliver svarta avrunna 12.0 styck 2%

Olivolja 2.0 msk 9%

Salt och peppar 0%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Halvera vitlök. Hacka soltorkade tomater grovt.
  2. Skölj och torka kycklingen. Dela den i 4 bitar.
  3. Fräs vitlök och rosmarin i olivolja i 1 minut utan att de får färg. Lägg i kycklingbitarna och bryn dem vackert gyllene runt om. Krydda.
  4. Späd med vin och tillsätt soltorkade tomater, krossade tomaterna, chili och buljong. Låt små koka under lock på svag värme ca 45 minuter.
  5. Tillsätt de svarta oliverna och ta upp chilin. Garnera med rosmarinkvistar. Servera med ris.

Fler recept inom Bräserad kyckling, grytor ¤

Liknande recept som Djävulskyckling från Italien