Djävulskyckling från Italien
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 166
Kcal / portion: 604
GBR (GI) / port: 0
Recept: 2415 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 10%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kyckling hel med skinn 1.0 styck 76%
Rosmarin 1.0 kvist 0%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Torrt vitt vin (8%) 2.0 dl 6%
Soltorkade tomater 5.0 styck 2%
Krossade tomater 1.0 burk 4%
Chilifrukt färsk 1.0 styck Äts ej
Kycklingbuljong avfettad 1.0 dl 0%
Oliver svarta avrunna 12.0 styck 2%
Olivolja 2.0 msk 9%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Halvera vitlök. Hacka soltorkade tomater grovt.
- Skölj och torka kycklingen. Dela den i 4 bitar.
- Fräs vitlök och rosmarin i olivolja i 1 minut utan att de får färg. Lägg i kycklingbitarna och bryn dem vackert gyllene runt om. Krydda.
- Späd med vin och tillsätt soltorkade tomater, krossade tomaterna, chili och buljong. Låt små koka under lock på svag värme ca 45 minuter.
- Tillsätt de svarta oliverna och ta upp chilin. Garnera med rosmarinkvistar. Servera med ris.
Fler recept inom Bräserad kyckling, grytor ¤
Liknande recept som Djävulskyckling från Italien
-
Coq au vin, fransk hönsgryta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Fricassée de poulet ā l´ancienne - gammaldags hönsfrikassé
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Indian Chicken Curry
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chicken tikka masala
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Santa Maria ¤
-
Kyckling Marengo, Napoleons segermåltid
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Chicken ā la King
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kreolsk Gumbo kycklinggryta
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Shirin polo, persisk söt hönsgryta
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vårgryta med kyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklinggulasch, kycklingfrikassé
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel