Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 805

GBR (GI) / port: 17
Recept: 3221 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 29%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Soltorkade tomater i olja avrunnet 8.0 styck 4%
Bladspenat fryst 250.0 gram 2%
Matlagningsgrädde 3.0 dl 15%
Smör till stekning 2.0 msk 6%
Penne rigate 400.0 gram 44%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen.
- Tina fryst spenat och krama ur vattnet. Skär kyckling i små bitar. Grovstrimla tomaterna och spenaten.
- Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Pressa ned vitlök. Tillsätt tomaterna, spenaten och grädde. Låt det koka ihop några minuter.
- Lägg upp pastan i en stor skål. Häll över såsen. Servera gärna med en sallad.
Fler recept inom Matlåda
Liknande recept som Italieninspirerad kycklingpasta
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Spenatlasagne
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan