Lägg till ingredienser

Antal bitar: 10

Vetemjöl

2.5 

dl

Mandelmassa färdig

200.0 

gram

Smör normalsaltat

150.0 

gram

 

Citronkräm:

 

Ägg

3.0 

styck

Strösocker

2.0 

dl

Citron juice+skal

1.0 

styck

Vetemjöl

0.5 

dl

 

Garnering:

 

Florsocker

 

 

Små chokladägg }

 

 

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 384

Kcal / portion: 367

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3669 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 20%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 96 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 2.5 dl 14%

Mandelmassa färdig 200.0 gram 25%

Smör normalsaltat 150.0 gram 30%

 

Citronkräm:

Ägg 3.0 styck 5%

Strösocker 2.0 dl 21%

Citron juice+skal 1.0 styck 1%

Vetemjöl 0.5 dl 3%

 

Garnering:

Florsocker 0%

Små chokladägg } 0%

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

Tillagning (35 min + 3 tim )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform.
  3. Arbeta ihop vetemjöl, mandelmassa och smör till en deg. Tryck ut i botten på springformen. Grädda i ugnen cirka 15 minuter.
  4. Vispa socker och ägg pösigt. Riv ner citronskal. Tillsätt pressad citron och mjöl. Vispa ihop. Häll över tårtbotten. Grädda cirka 15 minuter, krämen ska var lite lös.
  5. Pudra över tårtan med florsocker. Ställ in i kylen och låt bli helt kall.
  6. Garnera med chokladägg och servera.

Fler recept inom Mjuka sockerkakor

Liknande recept som Påskig citronkaka