
Karbonader med grönärtsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 661

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2642 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 11%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blandfärs 550.0 gram 40%
Ägg 1.0 styck 2%
Vatten 1.0 msk 0%
Ströbröd 1.0 dl 8%
Smör normalsaltat 120.0 gram 33%
Salt 1.0 tsk 0%
Svartpeppar grovmald 2.0 tsk 0%
Sås:
Vatten 4.0 dl 0%
Morot 2.0 styck 3%
Salt 1.0 tsk 0%
Strösocker 1.0 tsk 1%
Gröna ärter frysta 400.0 gram 10%
Majsstärkelse 1.5 msk 2%
Vatten 1.5 msk 0%
Persilja finhackad 1.0 dl 0%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Blanda färsen och forma den till 4 fyra stora karbonader (biffarna bör vara ca 8 cm i diameter och ca 3 cm höga, raka kanter).
- Vispa ägget med vatten. Dubbelpanera karbonaderna i ordningen ströbröd - äggmassa - ströbröd. Stek karbonaderna gyllenbruna i smör ca 8-12 minuter på var sida på medelvärme. Stek även kanterna. Salta och peppra på bägge sidor efter stekningen.
- Sås: Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i morotstärningar, salt och socker. Koka upp. Låt småkoka i ca 15 minuter tills moroten är mjuk.
- Tillsätt ärter och koka upp. Gör en redning på majsstärkelse och vatten. Blanda i så det blir simmigt. Låt koka upp igen och stäng av värmen. Rör ner persiljan.
- Servera med kokt potatis.
Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar
Liknande recept som Karbonader med grönärtsås
-
Biff ā la Lindström, originalet
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff ā la Lindström, ā la Petter
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvjärpe original
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Persiljejärpar med svampsås
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pannbiff med lök
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gammaldags pannbiff
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biff Svensson med honungssenap och tomatsalsa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Medisterkaker, norska fläskfärsbiffar
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläsksiljejärpar med karotter och gräddsås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Corned Beef Hash - potatismos med kött
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan