Karbonader med grönärtsås

Karbonader med grönärtsås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blandfärs

550.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Vatten

1.0 

msk

Ströbröd

1.0 

dl

Smör normalsaltat

120.0 

gram

Salt

1.0 

tsk

Svartpeppar grovmald

2.0 

tsk

 

Sås:

 

 

 

Vatten

4.0 

dl

Morot

2.0 

styck

Salt

1.0 

tsk

Strösocker

1.0 

tsk

Gröna ärter frysta

400.0 

gram

Majsstärkelse

1.5 

msk

Vatten

1.5 

msk

Persilja finhackad

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 661

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2642 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 11%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 409 gram)

Ingredienser

Visa:

Blandfärs 550.0 gram 40%

Ägg 1.0 styck 2%

Vatten 1.0 msk 0%

Ströbröd 1.0 dl 8%

Smör normalsaltat 120.0 gram 33%

Salt 1.0 tsk 0%

Svartpeppar grovmald 2.0 tsk 0%

 

Sås: 

Vatten 4.0 dl 0%

Morot 2.0 styck 3%

Salt 1.0 tsk 0%

Strösocker 1.0 tsk 1%

Gröna ärter frysta 400.0 gram 10%

Majsstärkelse 1.5 msk 2%

Vatten 1.5 msk 0%

Persilja finhackad 1.0 dl 0%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Blanda färsen och forma den till 4 fyra stora karbonader (biffarna bör vara ca 8 cm i diameter och ca 3 cm höga, raka kanter).
  2. Vispa ägget med vatten. Dubbelpanera karbonaderna i ordningen ströbröd - äggmassa - ströbröd. Stek karbonaderna gyllenbruna i smör ca 8-12 minuter på var sida på medelvärme. Stek även kanterna. Salta och peppra på bägge sidor efter stekningen.
  3. Sås: Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i morotstärningar, salt och socker. Koka upp. Låt småkoka i ca 15 minuter tills moroten är mjuk.
  4. Tillsätt ärter och koka upp. Gör en redning på majsstärkelse och vatten. Blanda i så det blir simmigt. Låt koka upp igen och stäng av värmen. Rör ner persiljan.
  5. Servera med kokt potatis.

Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar

Liknande recept som Karbonader med grönärtsås