Rysk köttfärslimpa med hasselbackspotatis

Rysk köttfärslimpa med hasselbackspotatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Köttfärs, helst nötfärs

500.0 

gram

Ströbröd

0.5 

dl

Vatten

2.0 

dl

Salt

1.5 

tsk

Peppar

0.5 

tsk

Ägg

1.0 

styck

Rödbetor inlagda

10.0 

skivor

Gul lök

1.0 

styck

Kapris

2.0 

msk

 

Hasselbackspotatis:

 

 

 

Potatis

500.0 

gram

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Ströbröd

 

 

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 459

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1837 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 8%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 286 gram)

Ingredienser

Visa:

Köttfärs, helst nötfärs 500.0 gram 50%

Ströbröd 0.5 dl 6%

Vatten 2.0 dl 0%

Salt 1.5 tsk 0%

Peppar 0.5 tsk 0%

Ägg 1.0 styck 3%

Rödbetor inlagda 10.0 skivor 3%

Gul lök 1.0 styck 3%

Kapris 2.0 msk 0%

 

Hasselbackspotatis: 

Potatis 500.0 gram 18%

Smör normalsaltat 3.0 msk 16%

Ströbröd 0%

Salt 0%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Skär potatisen i tunna skivor, men inte helt igenom (potatisen ska fortfarande vara hel).Ugn 175°C.
  2. Låt ströbrödet få svälla i vatten ca 10 minuter i en bunke. Krydda med salt och peppar. Blanda färs och ägg och arbeta samman till en smet. Tryck ut köttfärsen på ett smörgåspapper till en rektangulär platta. Hacka rödbetorna och löken, strö det hackade tillsammans med kaprisen som en sträng i mitten av köttfärsen. Rulla ihop till en rulle.
  3. Lägg potatiserna med den skivade sidan uppåt tillsammans med köttfärsrullen i en ugnfast form. Pensla dem med smält smör. Salta potatisen. Ställ in i ugnen ca 45-60 minuter. Pensla dem med smält smör ett par gånger under stekningen och strö över lite ströbröd på potatisen mot slutet.

Fler recept inom Färsrätt i ugn

Liknande recept som Rysk köttfärslimpa med hasselbackspotatis