Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 332

Kcal / portion: 1176

GBR (GI) / port: 7
Recept: 4703 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 26%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg:
Smör normalsaltat 200.0 gram 31%
Vetemjöl 4.0 dl 18%
Salt 0.5 tsk 0%
Vatten kallt 2.0 msk 0%
Fyllning:
Räkor med skal 650.0 gram 7%
Gräddädelost } 140.0 gram 12%
Blekselleri 3.0 stjälkar 0%
Smör till stekning 2.0 msk 4%
Stanning:
Ägg 3.0 styck 4%
Grädde 3.0 dl 23%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Lägg mjöl, smör och salt i en bunke. Arbeta med fingrarna ihop till en deg. Tillsätt kallt vatten om det behövs.
- Tryck ut degen i en pajform. Ställ in i frysen cirka 10 minuter eller tills ugnen är varm.
- Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter.
- Vispa ihop äggstanning. Skala räkor. Skiva selleri. Stek selleri i smör till lite färg.
- Fördela selleri och räkor i pajskalet. Smula över ädelost. Häll på äggstanningen. Grädda i ugnen cirka 35 minuter.
- Servera pajen med en sallad.
Kockens kommentar
Gör gärna flera mindre pajer t.ex portionsstora.
Fler recept inom Matlåda
Liknande recept som Räk- och ädelostpaj
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Spenatlasagne
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan