
Köttfärslimpa med fetaost, tomater och oliver
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 414

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1658 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 11%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Köttfärs, helst nötfärs 500.0 gram 55%
Ströbröd 0.5 dl 7%
Vatten 1.5 dl 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Peppar 1.0 krm 0%
Ägg 1.0 styck 4%
fyllning:
Fetaost 100.0 gram 18%
Oliver gröna kärnfria 1.0 dl 7%
Tomater 2.0 styck 2%
Timjan torkad 2.0 tsk 0%
pensling:
Olivolja 1.0 msk 7%
Skapat av: vinca
Tillagning
- Blanda ströbröd, vatten, salt och peppar och låt blandningen svälla i 10-12 minuter.
- Blanda i färsen och äggen. Lägg färsen i en smord (trång) form och gör en fördjupning i mitten för fyllningen.
- Lägg i fyllningen i fördjupningen och för över färsen över den. Pensla med oljan.
- Stek mitt i ugnen i 175 grader (150 grader i varmluftsugn) i ca 50 minuter.
- Servera med kokt potatis, klyftpotatis eller pasta och en grönsallad.
Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Köttfärslimpa med fetaost, tomater och oliver
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan