Köttfärslimpa med fetaost, tomater och oliver

Köttfärslimpa med fetaost, tomater och oliver

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Köttfärs, helst nötfärs

500.0 

gram

Ströbröd

0.5 

dl

Vatten

1.5 

dl

Salt

1.0 

tsk

Peppar

1.0 

krm

Ägg

1.0 

styck

 

fyllning:

 

 

 

Fetaost

100.0 

gram

Oliver gröna kärnfria

1.0 

dl

Tomater

2.0 

styck

Timjan torkad

2.0 

tsk

 

pensling:

 

 

 

Olivolja

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 414

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1658 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 11%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 248 gram)

Ingredienser

Visa:

Köttfärs, helst nötfärs 500.0 gram 55%

Ströbröd 0.5 dl 7%

Vatten 1.5 dl 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Peppar 1.0 krm 0%

Ägg 1.0 styck 4%

 

fyllning: 

Fetaost 100.0 gram 18%

Oliver gröna kärnfria 1.0 dl 7%

Tomater 2.0 styck 2%

Timjan torkad 2.0 tsk 0%

 

pensling: 

Olivolja 1.0 msk 7%

Skapat av: vinca

Tillagning

  1. Blanda ströbröd, vatten, salt och peppar och låt blandningen svälla i 10-12 minuter.
  2. Blanda i färsen och äggen. Lägg färsen i en smord (trång) form och gör en fördjupning i mitten för fyllningen.
  3. Lägg i fyllningen i fördjupningen och för över färsen över den. Pensla med oljan.
  4. Stek mitt i ugnen i 175 grader (150 grader i varmluftsugn) i ca 50 minuter.
  5. Servera med kokt potatis, klyftpotatis eller pasta och en grönsallad.

Fler recept inom Färsrätt i ugn

Liknande recept som Köttfärslimpa med fetaost, tomater och oliver