Köttfärsbiffar med senap och ansjovis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Köttfärsbiffar med senap och ansjovis

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Nötfärs

700.0 

gram

Mjölk

2.0 

dl

Ströbröd

1.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Senap fransk osötad

2.0 

msk

Ansjovisfilé konserv

1.0 

burk

Vårlök

2.0 

styck

el. gul lök

 

 

Salt och vitpeppar

 

 

 

Mos:

 

Potatis mjölig sort

0.8 

kilo

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Mjölk

2.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Smör normalsaltat

100.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om köttbullar, färsbiffar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brown Brothers Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 109 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 212

Kcal / portion: 957

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3829 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 14%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 451 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 700.0 gram 33%

Mjölk 2.0 dl 3%

Ströbröd 1.0 dl 6%

Ägg 2.0 styck 3%

Senap fransk osötad 2.0 msk 1%

Ansjovisfilé konserv 1.0 burk 7%

Vårlök 2.0 styck 0%

el. gul lök 0%

Salt och vitpeppar 0%

 

Mos:

Potatis mjölig sort 0.8 kilo 14%

Smör normalsaltat 50.0 gram 9%

Mjölk 2.0 dl 3%

 

Tillbehör:

Smör normalsaltat 100.0 gram 19%

 

Kockskolan:

Om köttbullar, färsbiffar > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Skala och koka potatis till mjuk.
  2. Finhacka lök. Finhacka ansjovis.
  3. Blanda mjölk och ströbröd i en stor bunke. 
  4. Tillsätt färs,, lök, ansjovis, senap, salt och peppar. Blanda väl.
  5. Forma till knubbiga biffar.
  6. Hetta upp smör på medelhög värme och genomstek bullarna, cirka 5 minuter per sida.
  7. Mosa potatis med smör och mjölk till lagom konsistens. Salta och peppra.
  8. Bryn smör på hög värme tills det har fått en nötaktig doft och servera till bullarna och moset.
  9. Servera biffar med potatismos och brynt smör.

Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar

Liknande recept som Köttfärsbiffar med senap och ansjovis