Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 1098

GBR (GI) / port: 28
Recept: 4392 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Deg:
Smör normalsaltat 50.0 gram 8%
Mjölk 2.5 dl 3%
Jäst färsk 25.0 gram 1%
Ägg 1.0 styck 1%
Vetemjöl 10.0 dl 48%
Ägg till pensling 1.0 styck 2%
Fyllning:
Nötfärs 400.0 gram 17%
Gul lök 1.0 styck 1%
Taco spicemix 1.0 förp. 2%
Vatten 0.5 dl 0%
Jalapeno grön inlagd 2.0 msk 0%
Tacosås - medium } 0.5 dl 0%
Olivolja till stekning 2.0 msk 5%
Tillbehör:
Gräddfil 3.0 dl 9%
Grönsallad 300.0 gram 1%
Kockskolan:
Om piroger > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min + 1 tim )
- Deg: Värm mjölk med smör fingervarmt (37ºC). Smula jäst i en bunke. Häll mjölksmöret över och rör tills jästen löst sig. Tillsätt ägg och mjöl lite i taget. Knåda till smidig deg. I degblandare cirka 8 minuter. Täck med duk och låt jäsa i 1 timme.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Fyllning: Finhacka jalapenos. Skala och finhacka lök. Fräs lök i olivolja utan att bränna.
- Tillsätt köttfärs. Stek tills färsen har fått färg. Tillsätt vatten, tacokrydda, jalapenos och tacosås. Rör tills allt är blandat. Låt koka tills allt vatten har kokat bort. Fyllningen skall vara torr.
- Kavla ut degen. Ta ut cirklar med hjälp av en assiett. Eller dela degen i bullar som kavlas ut till cirklar.
- Lägg en klick fyllning i mitten av varje cirkel. Lyft upp ena kanten och vik över till halvmåneform. Tryck ihop kanterna med piggarna på en gaffel. Lägg över på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 15 minuter.
- Vispa ut ägg med en gaffel i en kopp. Pensla pirogerna med ägget.
- Grädda cirka 25 minuter.
- Servera med gräddfil och en sallad.
Kockens kommentar
Piroger kan göras på många sätt med olika degar och fyllas efter tycke och smak. Läs mer > Så lagas piroger.Jämför
Fler recept inom Piroger
Liknande recept som Tacopiroger
-
Piroger med jäsdeg - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Piroger med pajdeg - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Cornish pasty - piroger från Cornwall
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rågpiroger - grundrecept
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Karelska piroger, finska rågpiroger
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatispiroger - grundrecept
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pierogi, kokta polska piroger
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Fraspirog med filodeg - grundrecept
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Fraspirog med smördeg - grundrecept
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Piroger med spenat och feta
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan