Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Deg:

 

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Mjölk

2.5 

dl

Jäst färsk

25.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Vetemjöl

10.0 

dl

Ägg till pensling

1.0 

styck

 

Fyllning:

 

Nötfärs

400.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Taco spicemix

1.0 

förp.

Vatten

0.5 

dl

Jalapeno grön inlagd

2.0 

msk

Tacosås - medium }

0.5 

dl

Olivolja till stekning

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Gräddfil

3.0 

dl

Grönsallad

300.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om piroger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 1098

GBR (GI) / port: 28

Recept: 4392 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 535 gram)

Ingredienser

Visa:
Deg:

Smör normalsaltat 50.0 gram 8%

Mjölk 2.5 dl 3%

Jäst färsk 25.0 gram 1%

Ägg 1.0 styck 1%

Vetemjöl 10.0 dl 48%

Ägg till pensling 1.0 styck 2%

 

Fyllning:

Nötfärs 400.0 gram 17%

Gul lök 1.0 styck 1%

Taco spicemix 1.0 förp. 2%

Vatten 0.5 dl 0%

Jalapeno grön inlagd 2.0 msk 0%

Tacosås - medium } 0.5 dl 0%

Olivolja till stekning 2.0 msk 5%

 

Tillbehör:

Gräddfil 3.0 dl 9%

Grönsallad 300.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Om piroger > Äts ej

Tillagning (40 min + 1 tim )

  1. Deg: Värm mjölk med smör fingervarmt (37ºC). Smula jäst i en bunke. Häll mjölksmöret över och rör tills jästen löst sig. Tillsätt ägg och mjöl lite i taget. Knåda till smidig deg. I degblandare cirka 8 minuter. Täck med duk och låt jäsa i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Fyllning: Finhacka jalapenos. Skala och finhacka lök. Fräs lök i olivolja utan att bränna.
  4. Tillsätt köttfärs. Stek tills färsen har fått färg. Tillsätt vatten, tacokrydda, jalapenos och tacosås. Rör tills allt är blandat. Låt koka tills allt vatten har kokat bort. Fyllningen skall vara torr.
  5. Kavla ut degen. Ta ut cirklar med hjälp av en assiett. Eller dela degen i bullar som kavlas ut till cirklar.
  6. Lägg en klick fyllning i mitten av varje cirkel. Lyft upp ena kanten och vik över till halvmåneform. Tryck ihop kanterna med piggarna på en gaffel. Lägg över på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 15 minuter.
  7. Vispa ut ägg med en gaffel i en kopp. Pensla pirogerna med ägget.
  8. Grädda cirka 25 minuter.
  9. Servera med gräddfil och en sallad.

Kockens kommentar

Piroger kan göras på många sätt med olika degar och fyllas efter tycke och smak. Läs mer > Så lagas piroger.

Jämför

Grundrecept piroger med jäsdeg

Fler recept inom Piroger

Liknande recept som Tacopiroger