Lägg till ingredienser

Antal bitar: 20

Strösocker

450.0 

gram

Vatten

1.8 

dl

Glykossirap

150.0 

gram

Hallon frysta sockrade

150.0 

gram

Gelatinblad

7.5 

styck

Vinsyra

7.5 

gram

 

Garnering:

 

Strösocker

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om gelé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 279

Kcal / portion: 130

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2597 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 67%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 46 gram)

Ingredienser

Visa:

Strösocker 450.0 gram 70%

Vatten 1.8 dl 0%

Glykossirap 150.0 gram 21%

Hallon frysta sockrade 150.0 gram 5%

Gelatinblad 7.5 styck 2%

Vinsyra 7.5 gram %

 

Garnering:

Strösocker 1.0 msk 2%

 

Kockskolan:

Om gelé > Äts ej

Tillagning (24 tim )

  1. Blötlägg gelatin i kallt vatten. Mixa hallon och passera genom en finmaskig sil.
  2. Koka upp vatten, socker och glykos. Koka till 140°C.
  3. Värm hallonpuré och tillsätt. Koka alltsammans till 120°C.
  4. Tillsätt gelatin och vinsyra. Häll upp i önskad form. Strö på socker och låt stå över natten.
  5. Tag ut ur form. Skär till önskad form. Rulla i socker.

Kockens kommentar

Det här kan verka lite trixigt, men har du en termometer och en vispmaskin så går det på ett kick och du kan smaksätta efter egen smak.

Fler recept inom Goda gåvor

Liknande recept som Gelehallon