Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 279

Kcal / portion: 130

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2597 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 67%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Strösocker 450.0 gram 70%
Vatten 1.8 dl 0%
Glykossirap 150.0 gram 21%
Hallon frysta sockrade 150.0 gram 5%
Gelatinblad 7.5 styck 2%
Vinsyra 7.5 gram %
Garnering:
Strösocker 1.0 msk 2%
Kockskolan:
Om gelé > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Tillagning (24 tim )
- Blötlägg gelatin i kallt vatten. Mixa hallon och passera genom en finmaskig sil.
- Koka upp vatten, socker och glykos. Koka till 140°C.
- Värm hallonpuré och tillsätt. Koka alltsammans till 120°C.
- Tillsätt gelatin och vinsyra. Häll upp i önskad form. Strö på socker och låt stå över natten.
- Tag ut ur form. Skär till önskad form. Rulla i socker.
Kockens kommentar
Det här kan verka lite trixigt, men har du en termometer och en vispmaskin så går det på ett kick och du kan smaksätta efter egen smak.
Fler recept inom Goda gåvor
Liknande recept som Gelehallon
-
Gelehallon
Tid: 24 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rosenmarshmallows
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med hallon och chili
Tid: 24 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladkola med kanel
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Papayasalsa med koriander och chili till ostron
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Brytbröd med oliver
Tid: 2 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mjölkchokladtryffel med timjan och calvados
Tid: 24 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan