Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 278

Kcal / portion: 3630

GBR (GI) / port: 352
Recept: 3630 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vatten 5.0 dl 0%
Jäst färsk 30.0 gram 1%
Vetemjöl Special 1.4 liter 81%
Olivolja 1.0 msk 3%
Salt 2.0 tsk 0%
Oliver gröna kärnfria 20.0 styck 2%
Olivolja 4.0 msk 12%
Flingsalt 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Tillagning (2 tim 10 min )
- Blanda vatten, jäst, mjöl och olivolja i en degbunke. Arbeta degen hårt, den ska bli blank och släppa från bunkens kanter. Tillsätt salt och arbeta ytterligare några minuter. Låt vila i bunken i 40 minuter.
- Tag upp degen på bänken. Knåda lite. Skär upp bullar. Rulla bullarna och lägg intill varandra i en bakform eller bara på en bakpappersklädd plåt. Jäs cirka 1 timme i rumstemperatur.
- Sätt ugnen på 250°C. Hacka oliver. Ringla över olivolja, flingsalt och oliver. Sätt in i ugn 8 minuter. Sänk till 200°C och baka i ytterligare 15 minuter. Kontrollera med termometer om brödet är klart, det bör ligga mellan 96-98 grader.
Kockens kommentar
Oliver anses ha en god inverkan på kärlekslivet och att ha ett brytbröd där all bryter sin bit känns väldigt gemensamt. Dessutom tycker jag att nybakt bröd är bland det bästa man kan ge bort.
Ett bröd ger cirka 35 bullar.
Fler recept inom Goda gåvor
Liknande recept som Brytbröd med oliver
-
Gelehallon
Tid: 24 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rosenmarshmallows
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med hallon och chili
Tid: 24 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladkola med kanel
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Papayasalsa med koriander och chili till ostron
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Brytbröd med oliver
Tid: 2 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mjölkchokladtryffel med timjan och calvados
Tid: 24 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan