Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 84

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2529 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 0%
Kolhydrater: 61%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Strösocker 500.0 gram 80%
Honung 100.0 gram 13%
Vatten 1.6 dl 0%
Äggvita 180.0 gram 3%
Gelatinblad 25.0 gram 3%
Rosenvatten 1.0 tsk 0%
Skal av apelsin 1.0 styck 0%
Maizena ljus 0%
Florsocker 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Koka socker, vatten och honung till 130°C.
- Börja vispa äggvita vid 120°C. Tillsätt sockerblandningen till äggvitorna i en tunn stråle medan du vispar på hög hastighet. Sänk sedan hastigheten och börja vispa kallt.
- Smält gelatin. Tillsätt rosenvatten, apelsinskal och gelatinet mot slutet.
- Tag upp och låt stelna. Skär i bitar och rulla i blandat maizena/florsocker.
Fler recept inom Goda gåvor
Liknande recept som Rosenmarshmallows
-
Gelehallon
Tid: 24 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rosenmarshmallows
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med hallon och chili
Tid: 24 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladkola med kanel
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Papayasalsa med koriander och chili till ostron
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Brytbröd med oliver
Tid: 2 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mjölkchokladtryffel med timjan och calvados
Tid: 24 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan