Chokladtryffel med hallon och chili

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chokladtryffel med hallon och chili

Lägg till ingredienser

Antal tryfflar: 25

Grädde

125.0 

gram

Hallon frysta sockrade

125.0 

gram

Mörk choklad

400.0 

gram

Chilifrukt röd

0.3 

styck

Honung

20.0 

gram

 

Mörk choklad

 

 

Kakaopulver

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 412

Kcal / portion: 111

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2784 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 24%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 27 gram)

Ingredienser

Visa:

Grädde 125.0 gram 17%

Hallon frysta sockrade 125.0 gram 4%

Mörk choklad 400.0 gram 77%

Chilifrukt röd 0.3 styck 0%

Honung 20.0 gram 2%

 

Mörk choklad 0%

Kakaopulver 0%

Tillagning (24 tim )

  1. Bryt ner choklad i en skål. Kör hallonen i en mixer och passera genom en sil. Koka upp hallon, grädde, chili och honung. Mixa med stavmixer. Sila över chokladen. Rör slätt medan det ännu är varmt.

  2. Plasta över noga. Låt stå i rumstemperatur över natten.

  3. Rulla tryfflar och ställ på en plåt i kylen.

  4. Smält mörk choklad i ett vattenbad till 52°C. Tag lite choklad på händerna och rulla tryfflarna så de blir täckta av choklad. Rulla i kakao.

Fler recept inom Goda gåvor

Liknande recept som Chokladtryffel med hallon och chili