Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 37

GBR (GI) / port: 0
Recept: 445 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 13%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ostron med skal 12.0 styck 15%
Smör normalsaltat 3.0 msk 65%
Schalottenlök 1.5 styck 7%
Spenat färsk 8.0 blad 3%
Blekselleri 1.0 stjälk 1%
Persilja grovhackad 3.0 msk 1%
Tabasco röd 2.0 stänk 0%
Vitt bröd smulat 0.5 dl 8%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på högsta värme och grill.
- Finhacka schalottenlök, selleri, spenat och persilja. Riv dygnsgammalt vitt bröd.
- Fräs lök, selleri, spenat och persilja i smör på låg värme till de har blivit mjuka. Tillsätt tabasco och rivet bröd. Ställ åt sidan.
- Täck botten i en långpanna med grovt salt. Öppna ostron och lossa dem från skalet. Låt dem ligga kvar i ena skalhalvan. Ställ ostronen i saltet.
- Fördela röran på ostronen. Grilla i ugnen 2-3 minuter tills de har fått färg.
Kockens kommentar
Denna rätt härstammar från restaurangen Antoine's i New Orleans och finns i många varianter. Rätten är döpt efter den då rikaste mannen i USA.
En variant är att tillsätta 2 skivor finstrimlad knaperstekt bacon.
Fler recept inom Kärlekskyckling
Liknande recept som Ostron Rockefeller (förrätt)
-
Ostron Rockefeller (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Cajunstekt kycklinglårfile med varm caesarpotatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtarte
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan