Ostron Rockefeller (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ostron Rockefeller (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal ostron: 12

Ostron med skal

12.0 

styck

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Schalottenlök

1.5 

styck

Spenat färsk

8.0 

blad

Blekselleri

1.0 

stjälk

Persilja grovhackad

3.0 

msk

Tabasco röd

2.0 

stänk

Vitt bröd smulat

0.5 

dl

Grovt salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 37

GBR (GI) / port: 0

Recept: 445 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 13%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 23 gram)

Ingredienser

Visa:

Ostron med skal 12.0 styck 15%

Smör normalsaltat 3.0 msk 65%

Schalottenlök 1.5 styck 7%

Spenat färsk 8.0 blad 3%

Blekselleri 1.0 stjälk 1%

Persilja grovhackad 3.0 msk 1%

Tabasco röd 2.0 stänk 0%

Vitt bröd smulat 0.5 dl 8%

Grovt salt %

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på högsta värme och grill.

  2. Finhacka schalottenlök, selleri, spenat och persilja. Riv dygnsgammalt vitt bröd.

  3. Fräs lök, selleri, spenat och persilja i smör på låg värme till de har blivit mjuka. Tillsätt tabasco och rivet bröd. Ställ åt sidan.

  4. Täck botten i en långpanna med grovt salt. Öppna ostron och lossa dem från skalet. Låt dem ligga kvar i ena skalhalvan. Ställ ostronen i saltet.

  5. Fördela röran på ostronen. Grilla i ugnen 2-3 minuter tills de har fått färg.

Kockens kommentar

Denna rätt härstammar från restaurangen Antoine's i New Orleans och finns i många varianter. Rätten är döpt efter den då rikaste mannen i USA.

En variant är att tillsätta 2 skivor finstrimlad knaperstekt bacon.

Fler recept inom Kärlekskyckling

Liknande recept som Ostron Rockefeller (förrätt)