Cajunstekt kycklinglårfile med varm caesarpotatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Cajunstekt kycklinglårfile med varm caesarpotatis

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklinglårfilé

700.0 

gram

Blackened Steak Magic (cajunkrydda)

1.0 

burk

Smör till stekning

1.0 

msk

Matolja till stekning

1.0 

msk

 

Mandelpotatis

0.6 

kilo

Romansallat

1.0 

huvud

Creme fraiche

2.0 

dl

Sardellfilé i burk

3.0 

styck

Parmesan nyriven

0.5 

dl

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Olivolja

4.0 

msk

 

Garnering:

 

Krutonger

 

 

Parmesan

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 686

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2745 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 13%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 344 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklinglårfilé 700.0 gram 25%

Blackened Steak Magic (cajunkrydda) 1.0 burk 6%

Smör till stekning 1.0 msk 3%

Matolja till stekning 1.0 msk 4%

 

Mandelpotatis 0.6 kilo 16%

Romansallat 1.0 huvud 1%

Creme fraiche 2.0 dl 24%

Sardellfilé i burk 3.0 styck 1%

Parmesan nyriven 0.5 dl 3%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Olivolja 4.0 msk 16%

 

Garnering:

Krutonger 0%

Parmesan 0%

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 220°C.

  2. Skölj och dela mandelpotatis. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta.

  3. Sätt in i ugn i cirka 25 minuter.

  4. Bryt bitar av romansallad och lägg i kallt vatten.

  5. Vänd kycklinglårfilé i kryddblandning. Stek i smör och olja 5-6 minuter på varje sida.

  6. Blanda creme fraiche, sardeller och vitlök i en kastrull. Koka upp, vänd i parmesan.

  7. Blanda potatis med dressing och roman, lägg snabbt på tallrik. Kyckling på. Avsluta med krutonger och hyvlad parmesan.

Fler recept inom Kärlekskyckling

Liknande recept som Cajunstekt kycklinglårfile med varm caesarpotatis