Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 686

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2745 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 13%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kycklinglårfilé 700.0 gram 25%
Blackened Steak Magic (cajunkrydda) 1.0 burk 6%
Smör till stekning 1.0 msk 3%
Matolja till stekning 1.0 msk 4%
Mandelpotatis 0.6 kilo 16%
Romansallat 1.0 huvud 1%
Creme fraiche 2.0 dl 24%
Sardellfilé i burk 3.0 styck 1%
Parmesan nyriven 0.5 dl 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Olivolja 4.0 msk 16%
Garnering:
Krutonger 0%
Parmesan 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 220°C.
- Skölj och dela mandelpotatis. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta.
- Sätt in i ugn i cirka 25 minuter.
- Bryt bitar av romansallad och lägg i kallt vatten.
- Vänd kycklinglårfilé i kryddblandning. Stek i smör och olja 5-6 minuter på varje sida.
- Blanda creme fraiche, sardeller och vitlök i en kastrull. Koka upp, vänd i parmesan.
- Blanda potatis med dressing och roman, lägg snabbt på tallrik. Kyckling på. Avsluta med krutonger och hyvlad parmesan.
Fler recept inom Kärlekskyckling
Liknande recept som Cajunstekt kycklinglårfile med varm caesarpotatis
-
Ostron Rockefeller (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Cajunstekt kycklinglårfile med varm caesarpotatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtarte
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan