Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 388

Kcal / portion: 549

GBR (GI) / port: 13
Recept: 5492 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 24%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vetemjöl 8.5 dl 33%
Smör normalsaltat 250.0 gram 33%
Ägg 2.0 styck 2%
Strösocker 0.2 dl 2%
Salt 0.5 tsk 0%
Vatten kallt 0.8 dl 0%
Fyllning:
Mörk choklad 200.0 gram 20%
Mjölk 0.8 dl 1%
Grädde 1.2 dl 8%
Ägg 1.0 styck 1%
Kock: Magnus, Kockskolan
Tillagning (2 tim )
- Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Plasta in. Ställ i kyl i minst 30 minuter.
- Kavla ut tunt. Klä portionsformar. Ställ i kyl cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175°C. Sätt in pajskalen i 8-10 minuter.
- Sänk ugnen till 90°C.
- Bryt ner choklad i en skål. Koka upp mjölk och grädde. Slå över chokladen och rör slätt med stavmixer. Låt svalna till cirka 35°C. Rör i ägg. Fyll pajskalen.
- Baka i ugnen cirka 20 minuter tills fyllningen stannat.
Kockens kommentar
Det går också bra att göra en enda stor paj.
Fler recept inom Kärlekskyckling
Liknande recept som Chokladtarte
-
Ostron Rockefeller (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Cajunstekt kycklinglårfile med varm caesarpotatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtarte
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan