
Piroger med köttfärsfyllning
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 392

GBR (GI) / port: 10
Recept: 4708 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Deg:
Smör normalsaltat 150.0 gram 23%
Mjölk 3.0 dl 4%
Jäst färsk 1.0 förp. 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Ägg 2.0 styck 3%
Vetemjöl 10.0 dl 45%
fyllning:
Nötfärs mager 400.0 gram 15%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Morot stor 2.0 styck 2%
Gul lök 2.0 styck 2%
Tomatpuré konserv 1.0 dl 1%
Sojasås kinesisk 2.0 msk 0%
Olivolja till stekning 1.0 msk 2%
Svartpeppar 0%
Tillagning
- Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader, fingervart. Smula ner jästen och rör ut den.
- Tillsätt ägg, salt och mjöl och arbeta ihop degen. Låt degen jäsa under tiden du gör fyllningen.
- Fyllning:
Skala och hacka löken. Skala morötterna och riv dem fint. Fräs löken och morötterna mjuka i olja. - Tillsätt köttfärsen och den hackade vitlöksklyftan.
Krydda med salt och peppar och blanda ner tomatpuré och soja. Låt fyllningen svalna. - Arbeta degen smidig (eventuellt måste lite mer mjöl tillsättas). Dela degen i 12 delar (12-16)och kavla ut varje del till en tunn rund platta.
- Lägg några matskedar fyllning på ena sidan av plattan och vik över den andra sidan. Tryck ihop kanterna ordentligt med en gaffel.
- Låt pirogerna jäsa på bakpappersklädd plåt i 15 minuter.
- Pensla pirogerna med en blandning av ägg och mjölk och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 10 - 15 minuter.
- Servera med sallad.
Kockens kommentar
Går bra att frysa. Det passar också bra att fylla pirogerna med t.ex. svampstuvning och ost.Krydda gärna med smulad flingsalt (+ oregano) över penslingen.
Fler recept inom Piroger
Liknande recept som Piroger med köttfärsfyllning
-
Piroger med jäsdeg - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Piroger med pajdeg - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Cornish pasty - piroger från Cornwall
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rågpiroger - grundrecept
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Karelska piroger, finska rågpiroger
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatispiroger - grundrecept
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pierogi, kokta polska piroger
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Fraspirog med filodeg - grundrecept
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Fraspirog med smördeg - grundrecept
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Piroger med spenat och feta
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan