Piroger med köttfärsfyllning

Piroger med köttfärsfyllning

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 12

Deg:

 

 

 

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Mjölk

3.0 

dl

Jäst färsk

1.0 

förp.

Salt

1.0 

tsk

Ägg

2.0 

styck

Vetemjöl

10.0 

dl

 

fyllning:

 

 

 

Nötfärs mager

400.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Morot stor

2.0 

styck

Gul lök

2.0 

styck

Tomatpuré konserv

1.0 

dl

Sojasås kinesisk

2.0 

msk

Olivolja till stekning

1.0 

msk

Salt till smaksättning

 

 

Svartpeppar

 

 

 

Ägg till pensling

 

 

Mjölk till pensling

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 392

GBR (GI) / port: 10

Recept: 4708 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 10%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 172 gram)

Ingredienser

Visa:
Deg: 

Smör normalsaltat 150.0 gram 23%

Mjölk 3.0 dl 4%

Jäst färsk 1.0 förp. 1%

Salt 1.0 tsk 0%

Ägg 2.0 styck 3%

Vetemjöl 10.0 dl 45%

 

fyllning: 

Nötfärs mager 400.0 gram 15%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Morot stor 2.0 styck 2%

Gul lök 2.0 styck 2%

Tomatpuré konserv 1.0 dl 1%

Sojasås kinesisk 2.0 msk 0%

Olivolja till stekning 1.0 msk 2%

Salt till smaksättning 0%

Svartpeppar 0%

 

Ägg till pensling 0%

Mjölk till pensling 0%

Kock:

Tillagning

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader, fingervart. Smula ner jästen och rör ut den.
  2. Tillsätt ägg, salt och mjöl och arbeta ihop degen. Låt degen jäsa under tiden du gör fyllningen.
  3. Fyllning:
    Skala och hacka löken. Skala morötterna och riv dem fint. Fräs löken och morötterna mjuka i olja.
  4. Tillsätt köttfärsen och den hackade vitlöksklyftan.
    Krydda med salt och peppar och blanda ner tomatpuré och soja. Låt fyllningen svalna.
  5. Arbeta degen smidig (eventuellt måste lite mer mjöl tillsättas). Dela degen i 12 delar (12-16)och kavla ut varje del till en tunn rund platta.
  6. Lägg några matskedar fyllning på ena sidan av plattan och vik över den andra sidan. Tryck ihop kanterna ordentligt med en gaffel.
  7. Låt pirogerna jäsa på bakpappersklädd plåt i 15 minuter.
  8. Pensla pirogerna med en blandning av ägg och mjölk och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 10 - 15 minuter.
  9. Servera med sallad.

Kockens kommentar

Går bra att frysa. Det passar också bra att fylla pirogerna med t.ex. svampstuvning och ost.
Krydda gärna med smulad flingsalt (+ oregano) över penslingen.

Fler recept inom Piroger

Liknande recept som Piroger med köttfärsfyllning