Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 236

Kcal / portion: 842

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3368 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 17%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé fryst 300.0 gram 16%
Torskfilé 300.0 gram 7%
Potatis mjölig sort 0.8 kilo 16%
Olivolja 2.0 dl 45%
Ägg 2.0 styck 4%
Parmesan 100.0 gram 11%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Persilja 1.0 knippe 0%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Ta fram fisken. (Den är lättare att använda om den är halvfryst.) Skala och koka potatis tills mjuk.
- Riv parmesan. Hacka persilja. Skär fisk i kuber.
- Sätt ugnen på 250°C. Mosa potatis med olivolja. Pressa ner vitlök. Tillsätt persilja, fisk, salt, peppar, det mesta av parmesanen och ägg.
- Lägg moset i en ugnsfast form. Strö över resten av parmesanen. Ställ in i ugnen cirka 10 minuter tills den har fått färg.
- Servera förslagsvis med sockerärter och knäckebröd till.
Fler recept inom Matlåda
Liknande recept som Lax och torsk i potatismos
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Spenatlasagne
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan