Coq au vin (GI-recept)

Coq au vin (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Sidfläsk rökt

2.0 

skivor

Kycklingkött med skinn

2.0 

kilo

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Rödvin till gryta

2.5 

dl

Hönsbuljong avfettad

2.5 

dl

Vitlökspulver

0.2 

tsk

Timjan finhackad

1.0 

gram

Lagerblad

1.0 

blad

Gul lök

4.0 

styck

Champinjoner

200.0 

gram

Gräslök finhackad

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 830

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4980 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 13%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 430 gram)

Ingredienser

Visa:

Sidfläsk rökt 2.0 skivor 8%

Kycklingkött med skinn 2.0 kilo 68%

Smör normalsaltat 100.0 gram 15%

Rödvin till gryta 2.5 dl 4%

Hönsbuljong avfettad 2.5 dl 0%

Vitlökspulver 0.2 tsk 0%

Timjan finhackad 1.0 gram 0%

Lagerblad 1.0 blad 0%

Gul lök 4.0 styck 4%

Champinjoner 200.0 gram 1%

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Tillagning

  1. Dela kyckling i mindre bitar. Tärna sidfläs. Bryn kyckling och sidfläsk i rikligt med smör. Lägg i en stor kastrull.
  2. Häll på vin, buljong och lagerblad, vitlökspulver och timjan. Låt småkoka cirka 45 minuter.
  3. Ta upp kycklingen. Låt vätskan rediceras till hälften.
  4. Skala och hacka lök. Skiva champinjoner. Fräs lök och svamp i smör. Lägg tillbaka kycklingen i såsen. Täck med svamp- och lökröran. Låt puttra cirka 5 minuter. Garnera med lite gräslök.

Kockens kommentar

GBR 1 = mycket lågt. Portionsvikten ganska låg. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Alternativ

Coq au vin på franskt vis

Fler recept inom Bräserad kyckling, grytor ¤

Liknande recept som Coq au vin (GI-recept)