
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter (efterrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 386

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3990 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 31%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gräddädelost } 280.0 gram 28%
Färskost 200.0 gram 14%
Ägg 2.0 styck 3%
Färdiga pepparkakor > 30.0 styck 17%
Smör normalsaltat 6.0 msk 14%
Vindruvor blå 100.0 gram 2%
Valnötskärnor 100.0 gram 17%
Strösocker 2.0 msk 3%
Balsamvinäger röd } 3.0 msk 1%
Salt 0%
Springform 22-26 cm > 1.0 styck %
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min + 30 min )
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält färskosten i en kastrull. Klä en brödform med smörpapper. Skölj druvorna och smula mögelosten i grova bitar. Krossa valnötterna.
- Mosa pepparkakorna i en mortel och tillsätt smöret tills det blir en deg. Tryck ut degen i formens botten.
- Knäck ägg i en bunke och rör ut med färskosten. Vänd ner mögelosten och häll ut smeten i formen.
- Grädda kakan långt ner i ugnen i ca 20 minuter.
- Ta ut låt svalna och ställ i kylen i ca 2 timmar. Om ni har bråttom ställ den i frysen i ca 30 minuter.
- Glacera valnötterna 10 minuter innan cheesecaken ska serveras. Hetta upp en stekpanna till medelvärme och lägg i socker, vinäger och valnötter. Stek tills valnötterna är genomvarma.
- Dela vindruvorna på hälften och strö över salt och peppar. Servera cheesecaken med druvsallad och valnötterna som tillbehör.
Kockens kommentar
Alternativ
Fler recept inom Kakonmeny
Liknande recept som Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter (efterrätt)
-
Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kalkonrulle med kycklingfärs
Tid: 1 tim 5 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter (efterrätt)
Tid: 40 min (+ 30 min) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Rent-a-Chef