Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödbeta

1.0 

kilo

Rucolasallat

100.0 

gram

Basilika

1.0 

kruka

Parmesan

50.0 

gram

Balsamvinäger röd }

1.0 

dl

Kanelstång 10 cm

1.0 

styck

Strösocker

0.5 

msk

Olivolja

0.5 

dl

Majsmjöl

1.0 

msk

Pinjenötter

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Chablis AOC Domaine Pinson

Torrt friskt vin
Pris: 169 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 445

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1780 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 10%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 293 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödbeta 1.0 kilo 25%

Rucolasallat 100.0 gram 2%

Basilika 1.0 kruka 0%

Parmesan 50.0 gram 10%

Balsamvinäger röd } 1.0 dl 7%

Kanelstång 10 cm 1.0 styck 1%

Strösocker 0.5 msk 2%

Olivolja 0.5 dl 21%

Majsmjöl 1.0 msk 1%

Pinjenötter 1.0 dl 23%

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Tag bort dåliga blad och lägg rucolan i kallt vatten. Hyvla parmesanosten med osthyvel och mosa den sedan i handen till mindre bitar.
  2. Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i 35-40 minuter. Sila av vattnet och låt dem svalna.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna så att de blir gyllenbruna.
  4. Blanda balsamvinäger, kanelstång samt socker i en kastrull och låt sjuda på medellåg värme tills blandningen fått en krämaktig konstistens. Om blandningen inte tjocknar, tillsätt då lite majsmjöl utblandat i vatten.
  5. Skär rödbetorna i riktigt tunna skivor med en osthyvel eller mandolin och lägg i en ring på tallrikarna. Gör en boll av rucolasallaten och lägg i mitten.
  6. Ringla över olivoljan samt glazén och toppa med pinjenötter samt parmesan. Garnera med basilika och någon skiva parmesan.

Fler recept inom Kakonmeny

Liknande recept som Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)