
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 445

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1780 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 10%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rödbeta 1.0 kilo 25%
Rucolasallat 100.0 gram 2%
Basilika 1.0 kruka 0%
Parmesan 50.0 gram 10%
Balsamvinäger röd } 1.0 dl 7%
Kanelstång 10 cm 1.0 styck 1%
Strösocker 0.5 msk 2%
Olivolja 0.5 dl 21%
Majsmjöl 1.0 msk 1%
Pinjenötter 1.0 dl 23%
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Tag bort dåliga blad och lägg rucolan i kallt vatten. Hyvla parmesanosten med osthyvel och mosa den sedan i handen till mindre bitar.
- Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i 35-40 minuter. Sila av vattnet och låt dem svalna.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna så att de blir gyllenbruna.
- Blanda balsamvinäger, kanelstång samt socker i en kastrull och låt sjuda på medellåg värme tills blandningen fått en krämaktig konstistens. Om blandningen inte tjocknar, tillsätt då lite majsmjöl utblandat i vatten.
- Skär rödbetorna i riktigt tunna skivor med en osthyvel eller mandolin och lägg i en ring på tallrikarna. Gör en boll av rucolasallaten och lägg i mitten.
- Ringla över olivoljan samt glazén och toppa med pinjenötter samt parmesan. Garnera med basilika och någon skiva parmesan.
Fler recept inom Kakonmeny
Liknande recept som Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)
-
Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kalkonrulle med kycklingfärs
Tid: 1 tim 5 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter (efterrätt)
Tid: 40 min (+ 30 min) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Rent-a-Chef