Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 430

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1718 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalkonbröst 500.0 gram 31%
Kycklingfärs 200.0 gram 13%
Sojasås japansk 1.0 msk 1%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Timjan finhackad 2.0 msk 0%
Potatismjöl 1.0 msk 2%
Äggula 2.0 styck 6%
Matfett till stekning 1.0 msk 6%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 31%
Mjölk 2.0 dl 7%
Smör normalsaltat 1.0 msk 6%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 5 min )
- Sätt ugnen på 180°C.
- Skär ett snitt i kalkonbröstet, öppna upp och skär ytterligare snitt tills det blir en flat schnitzel. Banka ut bröstet.
- Hacka persilja och timjan. Blanda med kycklingfärs, soja, potatismjöl och äggulor. Lägg blandningen i mitten av kalkonschnitzeln och vik in änderna. Rulla ihop köttet till en rulle och bind ihop den med hushållssnöre. Salta och peppra.
- Hetta upp matfett i stekpanna och stek kalkonen på medelhög värme tills den fått fin gyllenbrun färg runt om. Lägg över i ugnsfast form och efterstek mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut köttet och låt det vila i 10 minuter.
- Skala och halvera potatisen. Koka den mjuk. Mosa med potatisstöt och tillsätt mjölk, lite smör, salt och peppar.
PASSAR TILL
Fler recept inom Kakonmeny
Liknande recept som Kalkonrulle med kycklingfärs
-
Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kalkonrulle med kycklingfärs
Tid: 1 tim 5 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter (efterrätt)
Tid: 40 min (+ 30 min) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Rent-a-Chef