Lägg till ingredienser

Portioner: 12

Strömmingsfiléer

600.0 

gram

Teriyakisås }

4.0 

dl

Sesamolja

3.0 

tsk

Smör till form

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Ris

3.0 

dl

el. potatismos

 

 

 

Kockskolan:

 

Om teriyaki >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 209

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2505 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 4%

Kolhydrater: 29%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 112 gram)

Ingredienser

Visa:

Strömmingsfiléer 600.0 gram 26%

Teriyakisås } 4.0 dl 31%

Sesamolja 3.0 tsk 4%

Smör till form 1.0 msk 4%

 

Tillbehör:

Ris 3.0 dl 35%

el. potatismos Äts ej

 

Kockskolan:

Om teriyaki > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Rulla strömming och placera i en smörad ugnsfast form.
  3. Rör ihop sesamolja och teriyakisås. Häll över strömmingen. Baka i ugn i cirka 15 minuter. Servera och mys.

Kockens kommentar

Läs mer om teriyaki, klicka på > Om teriyaki. Teriyakisås är enkelt att tillaga själv, klicka på ingrediens > Teriyaki.

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Teriyakiströmming