Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 209

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2505 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 4%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Strömmingsfiléer 600.0 gram 26%
Teriyakisås } 4.0 dl 31%
Sesamolja 3.0 tsk 4%
Smör till form 1.0 msk 4%
Tillbehör:
Ris 3.0 dl 35%
el. potatismos Äts ej
Kockskolan:
Om teriyaki > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 150ºC.
- Rulla strömming och placera i en smörad ugnsfast form.
- Rör ihop sesamolja och teriyakisås. Häll över strömmingen. Baka i ugn i cirka 15 minuter. Servera och mys.
Kockens kommentar
Läs mer om teriyaki, klicka på > Om teriyaki. Teriyakisås är enkelt att tillaga själv, klicka på ingrediens > Teriyaki.Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Teriyakiströmming
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjestarte, sillaladåb till förrätt eller buffé
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sillsallad med sötpotatis och brysselkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dijonsenapsill med färska primörer
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: