Äppelsill med ingefära

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Äppelsill med ingefära

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Inläggningssill

1.0 

förp.

Ingefära färsk

3.0 

cm

Äpple rött

2.0 

st små

Rosépeppar

1.0 

msk

 

Lag:

 

Ättika 12%

0.5 

dl

Strösocker till lag

1.0 

dl

Vatten till lag

1.5 

dl

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brännvin Special

Okryddat brännvin
Pris: 179 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 138

GBR (GI) / port: 1

Recept: 551 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 101 gram)

Ingredienser

Visa:

Inläggningssill 1.0 förp. 80%

Ingefära färsk 3.0 cm 4%

Äpple rött 2.0 st små 14%

Rosépeppar 1.0 msk 2%

 

Lag:

Ättika 12% 0.5 dl Äts ej

Strösocker till lag 1.0 dl Äts ej

Vatten till lag 1.5 dl Äts ej

 

Tillagning (1 tim + 24 tim )

  1. Koka upp lagen. Låt den kallna.
  2. Skala ingefära och strimla. Dela äpple i 4 kvartar, skär ut kärnhuset och skiva tunt. Stöt rosépeppar. Blanda allt med lagen.
  3. Skär sill i bitar. Slå över lagen. Låt stå minst ett dygn.

Kockens kommentar

Använder du salt sill måste du vattna ur den först, se till att inte göra det under rinnande vatten då det gör sillen lös i köttet utan byt vatten med jämna mellanrum. Hur vet man när den är lagom ursaltad? Enkelt, smaka. Det finns även sill som redan är inlagd i en neutral lag, bara att smaksätta. Otroligt lätt.

Fler recept inom Sillinläggningar

Liknande recept som Äppelsill med ingefära