Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 223

GBR (GI) / port: 4
Recept: 893 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Inläggningssill 1.0 förp. 49%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%
Apelsin hel 0.5 styck 4%
Lime färskpressad 0.5 styck 1%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 3%
Lag:
Ättika 12% 0.5 dl Äts ej
Strösocker till lag 1.0 dl 43%
Vatten till lag 1.5 dl 0%
Kockskolan:
Så läggs sill in > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim + 24 tim )
- Koka upp lagen. Låt den svalna.
- Skala och skiva vitlöksklyftor. Riv skalen på cirusfrukter (inget av det vita). Blanda med lagen.
- Skär sillen i bitar. Slå över lagen. Låt stå minst ett dygn.
- Lägg upp och garnera med lite dill.
Kockens kommentar
Använder du salt sill måste du vattna ur den först, se till att inte göra det under rinnande vatten då det gör sillen lös i köttet utan byt vatten med jämna mellanrum. Hur vet man när den är lagom ursaltad? Enkelt, smaka. Det finns även sill som redan är inlagd i en neutral lag, bara att smaksätta. Otroligt lätt.
Fler recept inom Sillinläggningar
Liknande recept som Citrussill med vitlök
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd glasmästarsill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ättiksströmming, inlagd strömming
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sursild - enkel norsk inlagd sill
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin och honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Havtornssill
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredriks Fika
-
Glöggsill
Tid: 10 min (+ 48 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånsk kryddsill
Tid: 20 min (+ 36 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman