Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Inläggningssill

420.0 

gram

Blåbär frysta sockrade

115.0 

gram

Persilja till garnering

 

 

 

Lag:

 

Ättika 12%

0.5 

dl

Strösocker till lag

1.0 

dl

Vatten till lag

1.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Så läggs sill in >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 243

GBR (GI) / port: 1

Recept: 973 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 13%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 134 gram)

Ingredienser

Visa:

Inläggningssill 420.0 gram 90%

Blåbär frysta sockrade 115.0 gram 10%

Persilja till garnering 0%

 

Lag:

Ättika 12% 0.5 dl Äts ej

Strösocker till lag 1.0 dl Äts ej

Vatten till lag 1.5 dl Äts ej

 

Kockskolan:

Så läggs sill in > Äts ej

Tillagning (1 tim + 24 tim )

  1. Koka upp lagen. Låt kallna. Blanda med blåbär.

  2. Skär sill i bitar. Slå över lagen. Låt stå minst ett dygn.

Kockens kommentar

Använder du salt sill måste du vattna ur den först. Se till att inte göra det under rinnande vatten då det gör sillen lös i köttet utan byt vatten med jämna mellanrum. Hur vet man när den är lagom ursaltad?? Enkelt, smaka. Det finns även sill som redan är inlagd i en neutral lag, bara att smaksätta. Otroligt lätt.

Fler recept inom Sillinläggningar

Liknande recept som Blåbärssill