Svensk rimmad svinekam med smörbrynt rödkål och vitlök (LCHF-recept)

Svensk rimmad svinekam med smörbrynt rödkål och vitlök (LCHF-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 5

Rimmat fläsk med svål

1.0 

kilo

Salt

1.5 

tsk

Rödkål ansad

1.0 

huvud

Vitlök torkad

5.0 

klyftor

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Senap svensk

5.0 

msk

Vitpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om kolhydratbantning >

 

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 282

Kcal / portion: 726

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3628 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 23%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 257 gram)

Ingredienser

Visa:

Rimmat fläsk med svål 1.0 kilo 69%

Salt 1.5 tsk 0%

Rödkål ansad 1.0 huvud 6%

Vitlök torkad 5.0 klyftor 1%

Smör normalsaltat 100.0 gram 20%

Senap svensk 5.0 msk 4%

Vitpeppar 0%

 

Kockskolan:

Om kolhydratbantning > Äts ej

Analys LCHF-metoden > Äts ej

Kock:

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg fläsket med svålen upp i en ugsfast form. Skär med en vass kniv ½ cm breda skåror genom svålen men inte längre.
  2. Gnid ytan och skårorna med salt. Pudra över med vitpeppar. Häll vatten i botten på formen. Stek i ugnen 1 timme per kilo kött.
  3. Höj temperaturen till 250°C. Stek ytan till krispig. Se till så det inte bränns. Spara vätskan.
  4. Strimla rödkål. Skala och skiva vitlök. Fräs i smör utan att bränna. Tillsätt vätskan. Låt puttra. Ta upp när lite tuggmotstånd återstår.
  5. Servera gärna med senap.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Fler recept inom Stekt fläskkött

Liknande recept som Svensk rimmad svinekam med smörbrynt rödkål och vitlök (LCHF-recept)