Lerpottasill

Lerpottasill

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Matjessill

4.0 

filéer

Potatis

0.5 

kilo

Ägg hårdkokta

2.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Dill

0.5 

knippe

Gräslök

0.5 

knippe

Smör normalsaltat

125.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 254

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2030 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 15%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 124 gram)

Ingredienser

Visa:

Matjessill 4.0 filéer 28%

Potatis 0.5 kilo 17%

Ägg hårdkokta 2.0 styck 7%

Rödlök 1.0 styck 3%

Dill 0.5 knippe 0%

Gräslök 0.5 knippe 0%

Smör normalsaltat 125.0 gram 45%

Kock: Tina Nordström

Uppdragsgivare: Citygross

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skrubba potatisen och koka den mjuk.
  3. Skala äggen och hacka dem. Skala och hacka rödlöken fint. Hacka dill och gräslök. Blanda samman ägg, lökhack, dill och gräslök.
  4. Smält smöret och låt det bli brynt i en stekpanna.
  5. Fördela matjesillfiléer i portionsformar eller stor form. Värm dem i ugnen i cirka 2 minuter. Sillen ska bara bli ljummen.
  6. Fördela äggblandningen över sillen, fördela potatisarna och slå över det brynta smöret. Servera genast.

Kockens kommentar

Kan förberedas innan julafton!

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Lerpottasill