
Lerpottasill
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 254

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2030 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Matjessill 4.0 filéer 28%
Potatis 0.5 kilo 17%
Ägg hårdkokta 2.0 styck 7%
Rödlök 1.0 styck 3%
Dill 0.5 knippe 0%
Gräslök 0.5 knippe 0%
Smör normalsaltat 125.0 gram 45%
Kock: Tina Nordström
Uppdragsgivare: Citygross
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skrubba potatisen och koka den mjuk.
- Skala äggen och hacka dem. Skala och hacka rödlöken fint. Hacka dill och gräslök. Blanda samman ägg, lökhack, dill och gräslök.
- Smält smöret och låt det bli brynt i en stekpanna.
- Fördela matjesillfiléer i portionsformar eller stor form. Värm dem i ugnen i cirka 2 minuter. Sillen ska bara bli ljummen.
- Fördela äggblandningen över sillen, fördela potatisarna och slå över det brynta smöret. Servera genast.
Kockens kommentar
Kan förberedas innan julafton!
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Lerpottasill
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjestarte, sillaladåb till förrätt eller buffé
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sillsallad med sötpotatis och brysselkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dijonsenapsill med färska primörer
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: