Currysill

Currysill

Lägg till ingredienser

Portioner: 5

Matjessill

5.0 

filéer

Purjolök strimlad

1.0 

dl

Äpple syrligt

1.0 

styck

Ättiksgurka finhackad

0.5 

dl

Curry ¤

2.0 

msk

Creme fraiche

2.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Årsta Brännvin

Kryddat brännvin
Pris: 195 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 290

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1448 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 20%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 121 gram)

Ingredienser

Visa:

Matjessill 5.0 filéer 49%

Purjolök strimlad 1.0 dl 1%

Äpple syrligt 1.0 styck 3%

Ättiksgurka finhackad 0.5 dl 1%

Curry ¤ 2.0 msk 2%

Creme fraiche 2.0 dl 45%

Salt och peppar 0%

Kock: Tina Nordström

Uppdragsgivare: Citygross

Tillagning (20 min )

  1. Kärna ur och tärna äpple.
  2. Skär sillen i bitar. Blanda övriga ingredienser och blanda med sillen. Låt stå ett par timmar innan servering.

Kockens kommentar

Många saker påverkar en sillinläggnings hållbarhet: Salthalt och surhetsgrad, temperaturer, hygien, kombinationer med andra livsmedel som som kan föra över bakterier som persilja eller purjolök (jordbakterier) eller andra bakterievänliga ingredienser som majonnäs och ägg.

Bevaras sillinläggningen i kyl (max + 8 grader) är innehållet fräscht i minst 10 dagar. Det kan dock hålla sig längre. Lukta och smaka! Känns det bra är den bra. Sill i krämig sås har något kortare hållbarhet än sill i tunnare sås, cirka 5 dagar.

Fler recept inom Sillinläggningar

Liknande recept som Currysill