Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 463

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1851 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 10%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 400.0 gram 39%
Äpple utan skal 4.0 st stora 20%
Ströbröd 0.5 dl 6%
Grädde 1.0 dl 19%
Ägg 1.0 styck 3%
Parmesan 50.0 gram 10%
Tamarisoja } 1.0 msk 1%
Spiskummin mald 1.0 msk 1%
Svartpeppar 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda ströbröd med grädde. Riv parmesan.
- Lägg köttfärs, spiskummin, tamarisoja, parmesan, ägg, ströbrödblandningen och peppar i en bunke. Blanda väl.
- Kärna ur äpplen, gör ganska stora hål. Fyll äpplena med färsen. Ställ dem i en ungsfast form. Baka i ugnen cirka 20 minuter.
Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Köttfärsfyllda äpplen
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan