Köttfärsfyllda äpplen

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Köttfärsfyllda äpplen

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Nötfärs

400.0 

gram

Äpple utan skal

4.0 

st stora

Ströbröd

0.5 

dl

Grädde

1.0 

dl

Ägg

1.0 

styck

Parmesan

50.0 

gram

Tamarisoja }

1.0 

msk

Spiskummin mald

1.0 

msk

Svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 463

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1851 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 10%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 259 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 400.0 gram 39%

Äpple utan skal 4.0 st stora 20%

Ströbröd 0.5 dl 6%

Grädde 1.0 dl 19%

Ägg 1.0 styck 3%

Parmesan 50.0 gram 10%

Tamarisoja } 1.0 msk 1%

Spiskummin mald 1.0 msk 1%

Svartpeppar 0%

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda ströbröd med grädde. Riv parmesan.
  3. Lägg köttfärs, spiskummin, tamarisoja, parmesan, ägg, ströbrödblandningen och peppar i en bunke. Blanda väl.
  4. Kärna ur äpplen, gör ganska stora hål. Fyll äpplena med färsen. Ställ dem i en ungsfast form. Baka i ugnen cirka 20 minuter.

Fler recept inom Färsrätt i ugn

Liknande recept som Köttfärsfyllda äpplen