Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 416

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1663 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 16%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tunnbröd mjukt 4.0 skivor 24%
Krossade tomater 370.0 gram 5%
Pinjenötter 50.0 gram 20%
Skinka lufttorkad 4.0 skivor 7%
Parmesan 70.0 gram 15%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Tamarisoja } 2.0 msk 1%
Olivolja 4.0 msk 27%
Timjan 0%
Chilipulver 0%
Salt 0%
Kockskolan:
Om pizza > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och krossa vitlök. Lägg detta i en kastrull. Tillsätt tamarisoja och chilipulver. Låt småputtra cirka 15 minuter.
- Rosta pinjenötter i torr panna. Skiva parmesan.
- Hetta upp lite olja med timjan i stekpanna och lägg på brödet. Sänk värmen och stek på båda sidor.
- Fördela tomatsås, pinjenötter, parmesan och lufttorkad skinka på bröden. Salta.
Kockens kommentar
Rosta gärna nötter hemma och ta med färdiga. Blanda ner lite torkad timjan i olivoljan för god smaksättning.
Fler recept inom Pizza
Liknande recept som Campingpizza på tunnbröd
-
Masa pizza napoletana, italiensk kalljäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Masa pizza fatta in casa, italiensk varmjäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk pizzadeg
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pizza marinara, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza Margherita, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza capricciosa, en nyckfull pizza
Tid: 1 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza calzone, inbakad byxpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza vesuvio, vulkanpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Pizza frutti di mare, pizza med havets frukter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skeppsbröd med torsk och räkor, norsk pescatore
Svårighet: Medel, Receptgivare: