Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 203

Kcal / portion: 784

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3136 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 16%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Broccoli 200.0 gram 2%
Blomkål helt huvud 200.0 gram 1%
Morot 1.0 st stor 2%
Gul lök 1.0 styck 2%
Ägg 5.0 styck 10%
Kvarg naturell 4% fett 2.0 dl 5%
Hårdost finriven 2.0 dl 11%
Sidfläsk rimmat 500.0 gram 56%
Lingonsylt rårörda lättsockrad 2.0 dl 3%
Smör till stekning 25.0 gram 6%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala morot och lök. Riv alla grönsaker och ost. Blanda grönsaker, ost, ägg, keso och salt i en bunke.
- Skiva fläsk om det behövs. Stek till knapriga i stekpanna på hög värme.
- Stek rårakor i smör på medelhög värme. Använd cirka 0,5 dl per råraka och stek flera på samma gång.
- Servera med fläsk och rårörda lingon.
Fler recept inom Matlåda
Liknande recept som Rårakor på broccoli och blomkål
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Spenatlasagne
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan