Rårakor på broccoli och blomkål

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rårakor på broccoli och blomkål

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Broccoli

200.0 

gram

Blomkål helt huvud

200.0 

gram

Morot

1.0 

st stor

Gul lök

1.0 

styck

Ägg

5.0 

styck

Kvarg naturell 4% fett

2.0 

dl

Hårdost finriven

2.0 

dl

Sidfläsk rimmat

500.0 

gram

Lingonsylt rårörda lättsockrad

2.0 

dl

Smör till stekning

25.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 203

Kcal / portion: 784

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3136 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 16%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 387 gram)

Ingredienser

Visa:

Broccoli 200.0 gram 2%

Blomkål helt huvud 200.0 gram 1%

Morot 1.0 st stor 2%

Gul lök 1.0 styck 2%

Ägg 5.0 styck 10%

Kvarg naturell 4% fett 2.0 dl 5%

Hårdost finriven 2.0 dl 11%

Sidfläsk rimmat 500.0 gram 56%

Lingonsylt rårörda lättsockrad 2.0 dl 3%

Smör till stekning 25.0 gram 6%

Salt och peppar 0%

Tillagning (40 min )

  1. Skala morot och lök. Riv alla grönsaker och ost. Blanda grönsaker, ost, ägg, keso och salt i en bunke.

  2. Skiva fläsk om det behövs. Stek till knapriga i stekpanna på hög värme.

  3. Stek rårakor i smör på medelhög värme. Använd cirka 0,5 dl per råraka och stek flera på samma gång.

  4. Servera med fläsk och rårörda lingon.

Fler recept inom Matlåda

Liknande recept som Rårakor på broccoli och blomkål