Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 298

Kcal / portion: 596

GBR (GI) / port: 1
Recept: 4768 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 24%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kavring 8.0 skivor 14%
Smör normalsaltat 50.0 gram 8%
Matjessill 350.0 gram 23%
Dill finhackad 1.0 dl 0%
Rödlök 0.5 styck 1%
Vispgrädde 6.0 dl 45%
Gelatinblad 3.0 styck 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Lax rökt el. gravad 5.0 skivor 9%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min + 3 tim )
- Blötlägg gelatinblad. Smält smör.
- Mixa kavring och smör. Tryck ut i en bakplåtspappersklädd springform.
- Skala och finhacka rödlök. Finhacka matjessill och dill. Vispa grädde tjock. Blanda grädde, matjessill, dill, rödlök, juice och skal från citron och sambal oelek.
- Värm gelatinblad tills de smält. Blanda ner i grädden. Vänd ner grädden i formen.
- Strimla lax. Lägg över tårtan. Ställ i frysen några timmar.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Silltårta
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjeröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *