Blåbärstårta med marängtäcke

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Blåbärstårta med marängtäcke

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Tårtbotten:

 

Vetemjöl

3.0 

dl

Strösocker

2.0 

msk

Smör rumsvarmt

150.0 

gram

Vatten

2.0 

msk

 

Fyllning:

 

Blåbär färska

600.0 

gram

Strösocker

1.0 

dl

 

Marängsmet:

 

Äggvita

6.0 

styck

Strösocker

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 235

Kcal / portion: 282

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3382 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 9%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 120 gram)

Ingredienser

Visa:
Tårtbotten:

Vetemjöl 3.0 dl 19%

Strösocker 2.0 msk 3%

Smör rumsvarmt 150.0 gram 32%

Vatten 2.0 msk 0%

 

Fyllning:

Blåbär färska 600.0 gram 9%

Strösocker 1.0 dl 11%

 

Marängsmet:

Äggvita 6.0 styck 3%

Strösocker 2.0 dl 23%

Tillagning (2 tim 20 min )

  1. Sätt ugnen på 125°C.

  2. Vispa äggvitor och socker hårt tills bunken går att vända upp och ner. Klä en springform med bakplåtspapper. Vänd i äggvitorna. Grädda i ugn 1½-2 timmar. Ta ut och låt svalna.

  3. Blanda alla ingredienser till botten. Låt vila i kyl 1 timme.

  4. Höj ugnen till 175°C.

  5. Ta fram en lika stor springform som den till marängen. Klä formen med bakplåtspapper. Tryck ut degen till botten i formen. Grädda i ugn 10 minuter. Låt svalna.

  6. Låt blåbär rinna av om de har varit frusna. Blanda blåbären med socker. Fördela blåbären på botten. Täck med marängen.

Fler recept inom Efterrätter

Liknande recept som Blåbärstårta med marängtäcke