Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 235

Kcal / portion: 282

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3382 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 9%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tårtbotten:
Vetemjöl 3.0 dl 19%
Strösocker 2.0 msk 3%
Smör rumsvarmt 150.0 gram 32%
Vatten 2.0 msk 0%
Fyllning:
Blåbär färska 600.0 gram 9%
Strösocker 1.0 dl 11%
Marängsmet:
Äggvita 6.0 styck 3%
Strösocker 2.0 dl 23%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim 20 min )
- Sätt ugnen på 125°C.
- Vispa äggvitor och socker hårt tills bunken går att vända upp och ner. Klä en springform med bakplåtspapper. Vänd i äggvitorna. Grädda i ugn 1½-2 timmar. Ta ut och låt svalna.
- Blanda alla ingredienser till botten. Låt vila i kyl 1 timme.
- Höj ugnen till 175°C.
- Ta fram en lika stor springform som den till marängen. Klä formen med bakplåtspapper. Tryck ut degen till botten i formen. Grädda i ugn 10 minuter. Låt svalna.
- Låt blåbär rinna av om de har varit frusna. Blanda blåbären med socker. Fördela blåbären på botten. Täck med marängen.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Blåbärstårta med marängtäcke
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan