Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 741

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2962 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Blandfärs 600.0 gram 39%
Sambal oelekpasta } 4.0 tsk 0%
Tamarisoja } 2.0 msk 1%
Olivolja 2.0 msk 8%
Krossade tomater 400.0 gram 3%
Fetaost 200.0 gram 20%
Salt 0%
Tillbehör:
Ris 3.0 dl 29%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Koka ris enligt anvisning på paketet.
- Blanda blandfärs, sambal oelek, tamarisoja, olivolja, salt och peppar. Arbeta ihop till en jämn smet.
- Rulla smeten till runda bollar. Stek i omgångar på medelhög temperatur till fin färg. Skaka pannan då och då.
- Häll krossade tomater över alla bollar i stekpannan. Koka på medelvärme cirka 5 minuter. Smula över feta den sista minuten. Servera med riset.
Fler recept inom Matlåda
Liknande recept som Frikadeller med feta i tomatsås
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Spenatlasagne
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan