Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 530

GBR (GI) / port: 17
Recept: 2119 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 3%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Krabbkött kokt, rensad 600.0 gram 6%
Sås:
Chilifrukt färsk 4.0 styck 1%
Ingefära färsk 2.0 cm 1%
Vitlök torkad 8.0 klyftor 3%
Ketchup 2.0 dl 11%
Chilisås tomat 2.0 dl 9%
Jordnötsolja 0.5 dl 18%
Vatten 3.0 dl 0%
Kycklingfond konc. 1.5 msk 3%
Tillbehör:
Jasminris 3.0 dl 48%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Skala och finhacka vitlök. Ansa chilifrukt, ta bort skaft och det vita innanmätet. Skala och riv ingefära. Rensa krabba.
- Mixa chili, ingefära och hälften av vitlöken i matberedare eller med stavmixer, alternativt mosa om mixer saknas.
- Sås: Fräs resten av vitlöken ett par minuter i lite olja i en panna på medelvärme, tills den är mjuk men inte bränd. Tillsätt vatten+fond, mixblandningen och båda sorterna ketchup.
- För tjockare sås strö över lite matlagningsmjöl och för tunnare späd med vatten.
Låt småkoka ett par-tre minuter. - Lägg upp krabban och häll sås över. Garnera gärna med något kryddgrönt.
Kockens kommentar
Välj krabba efter egen smak och plånbok.
På bilden serveras kungskrabba (lyxigt och dyrt), men det går även bra att använda vanlig färskkokt krabbtaska, eller krabba på burk.
Fler recept inom Simonsig Chardonnay
Liknande recept som Chilikrabba
-
Chiligrillat kycklingbröst i baconpaket
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip (grillbuffé)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Grilltoast guacamole (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chilikrabba
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad strömmingssotare med aromsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillat tunnbröd med pumpasmör (buffé)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad tonfisk med wasabigräddsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesams kycklingspett (grillbuffé)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade laxkotletter med grillad fänkål och bönsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan