Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 206

Kcal / portion: 257

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1028 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 3%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Grillat kött
t.ex.
Nötkött (benfritt) 250.0 gram 37%
Tillbehör:
Pain riche 0.5 styck 39%
Guacamole konserv 1.0 dl 14%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt på grillen och ta ut köttet ur kylskåpet.
Kött skall vid grillning vara rumstempererat. - Pensla gärna köttet med någon grillsås. Grilla köttet så att det får fin färg runt om och blir lagom genomstekt (jfr: Menyse´s olika grillrecept). Låt köttet vila 5-10 min.
Skär sedan upp köttet. - Skär brödet i skivor och pensla med lite matolja. Lägg på grillen 2-3 min på vardera sidan tills de fått fin färg.
- Lägg en sked guacamole på brödskivorna, sedan en skiva kött, samt strö lite flingsalt över.
Kockens kommentar
Denna rätt är utmärkt om man har överblivet kött kvar från en tidigare måltid.
ALTERNATIV
Fler recept inom Simonsig Chardonnay
Liknande recept som Grilltoast guacamole (plockmat)
-
Chiligrillat kycklingbröst i baconpaket
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip (grillbuffé)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Grilltoast guacamole (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chilikrabba
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad strömmingssotare med aromsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillat tunnbröd med pumpasmör (buffé)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad tonfisk med wasabigräddsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesams kycklingspett (grillbuffé)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade laxkotletter med grillad fänkål och bönsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan