Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 498

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1992 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Strömmingsfiléer 800.0 gram 43%
Salt 0%
Aromsmör:
Smör normalsaltat 80.0 gram 29%
Dill finhackad 4.0 msk 0%
Citronjuice 2.0 tsk 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 27%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt på utegrill eller ugnsgrill på 250°C. Rensa strömming. Hacka dill.
- Aromsmör: Smöret bör vara rumsvarmt. Rör ihop smör med citronjuice och lite salt. Rulla smöret till en stav i aluminiumfolie. Lägg i kylskåp eller frys.
- Lägg fisken i en plastpåse. Tillsätt salt och lite matolja. Skaka påsen. Låt helst ligga vila en stund.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Mosa. Smaksätt med smör och salt. Ta ut aromsmör och skiva.
- Lägg strömmingen på galler. Sätt in högt upp i ugnen med plåt under. Grilla fisken ca 5 minuter på var sida tills den blivit brunsvart och fått blåsor. Vänd strömmingen och grilla andra sidan.
Kockens kommentar
Förr i tiden hände det att man anrättade strömmingen direkt på spisen, utan att använda panna. Den blev då bränd och svart, eller snarare sotig.
PASSAR TILL
Fler recept inom Simonsig Chardonnay
Liknande recept som Grillad strömmingssotare med aromsmör
-
Chiligrillat kycklingbröst i baconpaket
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip (grillbuffé)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Grilltoast guacamole (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chilikrabba
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad strömmingssotare med aromsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillat tunnbröd med pumpasmör (buffé)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad tonfisk med wasabigräddsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesams kycklingspett (grillbuffé)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade laxkotletter med grillad fänkål och bönsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan