Sesams kycklingspett (grillbuffé)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sesams kycklingspett (grillbuffé)

Lägg till ingredienser

Antal spett: 12

Kycklinginnerfilé

12.0 

styck

el. kycklingfilé

 

 

Ägg

1.0 

styck

Ströbröd

1.0 

dl

Sesamfrön

1.5 

msk

Chilipulver

1.0 

krm

Salt och peppar

 

 

Olivolja till stekning

 

 

Grillspett av trä

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 0

Recept: 874 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 29%

Fett: 5%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 36 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklinginnerfilé 12.0 styck 58%

el. kycklingfilé 0%

Ägg 1.0 styck 7%

Ströbröd 1.0 dl 25%

Sesamfrön 1.5 msk 9%

Chilipulver 1.0 krm 0%

Salt och peppar 0%

Olivolja till stekning %

Grillspett av trä %

Tillagning (15 min )

  1. Om kycklingfilér, delas dessa i fyra bitar.

  2. Blanda ströbröd, sesamfrön, chilipulver, salt och peppar på en tallrik. Vispa upp ägg med en gaffel i en djup tallrik.

  3. Doppa filéerna i ägg och därefter i strö­­bröds­blandningen. Låt dem gärna vila en stund.

  4. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme och stek filéerna i cirka 3 minuter på var sida tills de fått gyllenbrun färg.

  5. Stick in träspett i filéerna och servera.

Kockens kommentar

En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.

Rekommendation: Spara önskade bufférätter i Menyse och räkna ihop att summa vikt blir mellan 500 gram till 1 kg per gäst. Justera vid behov mängderna genom att ändra antalet portioner.

Fler recept inom Simonsig Chardonnay

Liknande recept som Sesams kycklingspett (grillbuffé)