Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 0
Recept: 874 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 29%
Fett: 5%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklinginnerfilé 12.0 styck 58%
Ägg 1.0 styck 7%
Ströbröd 1.0 dl 25%
Sesamfrön 1.5 msk 9%
Chilipulver 1.0 krm 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Om kycklingfilér, delas dessa i fyra bitar.
- Blanda ströbröd, sesamfrön, chilipulver, salt och peppar på en tallrik. Vispa upp ägg med en gaffel i en djup tallrik.
- Doppa filéerna i ägg och därefter i ströbrödsblandningen. Låt dem gärna vila en stund.
- Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme och stek filéerna i cirka 3 minuter på var sida tills de fått gyllenbrun färg.
- Stick in träspett i filéerna och servera.
Kockens kommentar
En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.
Rekommendation: Spara önskade bufférätter i Menyse och räkna ihop att summa vikt blir mellan 500 gram till 1 kg per gäst. Justera vid behov mängderna genom att ändra antalet portioner.
Fler recept inom Simonsig Chardonnay
Liknande recept som Sesams kycklingspett (grillbuffé)
-
Chiligrillat kycklingbröst i baconpaket
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip (grillbuffé)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Grilltoast guacamole (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chilikrabba
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad strömmingssotare med aromsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillat tunnbröd med pumpasmör (buffé)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad tonfisk med wasabigräddsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesams kycklingspett (grillbuffé)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade laxkotletter med grillad fänkål och bönsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan