Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 293

Kcal / portion: 340

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1361 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 33%
Fett: 18%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 70%
Bacon 8.0 skivor 36%
Chilipulver 0%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut filéerna och bacon ur kylen. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
- Krydda filéerna med chilipulver. Linda bacon runt filéerna.
- Grilla på indirekt värme, eller 10 cm över glöd. Grilla kycklingen 5-7 min på var sidan till fin färg och tills de blivit genomstekta. Kontrollera genom att skära ett snitt i köttet, som skall vara vitt rakt igenom.
- Låt köttet vila 5 minuter.
Kockens kommentar
Kycklingbröst är magert kött varför de helst bör späckas med t.ex. bacon runt köttet. Utan bacon bör köttet penslas med lite matolja. Grilltiden förkortas något utan bacon. Värmen får inte vara för hård för att kycklingen skall bli genomstekt utan att bli bränd.
PASSAR TILL
Fler recept inom Simonsig Chardonnay
Liknande recept som Chiligrillat kycklingbröst i baconpaket
-
Chiligrillat kycklingbröst i baconpaket
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip (grillbuffé)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Grilltoast guacamole (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chilikrabba
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad strömmingssotare med aromsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillat tunnbröd med pumpasmör (buffé)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad tonfisk med wasabigräddsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesams kycklingspett (grillbuffé)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade laxkotletter med grillad fänkål och bönsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan