
Halstrad lax med ugnsbakad fänkål och saffranaioli
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 962

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3848 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 22%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé med skinn 800.0 gram 38%
Rapsolja neutral 2.0 msk 6%
Salt 0%
Svartpeppar 0%
Tillbehör:
Fänkål 600.0 gram 4%
Salt 2.0 tsk 0%
Strösocker 1.0 tsk 0%
Timjanblad 1.0 msk 0%
Vitlök torkad 6.0 klyftor 1%
Rapsolja nötig 2.0 msk 6%
Aioli:
Vitvinsvinäger 2.0 tsk 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Saffran 1.0 gram 0%
Äggula 2.0 styck 3%
Rapsolja neutral 2.0 dl 41%
Salt 0%
Garnering:
Vattenkrasse 0%
Kock: Kocklandslaget
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (1 tim )
Sätt ugnen på 100°C. Låt ägg bli rumsvarma.
Skär lax i portionsbitar. Halstra skinnsidan knaprig i stekpanna på hög värme i olja. Baka klart i ugnen cirka 15 minuter.
Höj temperaturen till 150°C. Putsa och dela fänkål på mitten. Lägg i långpanna och blanda med salt, socker, timjan, vitlök och rapsolja. Baka i ugn cirka 40 minuter tills fänkålen är mjuk.
Aioli: Värm vinäger, pressad vitlök och saffran. Låt svalna till rumstemperatur. Blanda sedan med äggulor och slå försiktigt i rapsolja, i början droppvis, under kraftig omrörning. Smaka av med salt.
Servera och garnera gärna med krasse.
Fler recept inom Kocklandslaget ta bort
Liknande recept som Halstrad lax med ugnsbakad fänkål och saffranaioli
-
Chorizo med grillade rotfrukter och yoghurtdressing
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Kikärts- och rotfruktscurry med råris och cashewnötter
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Haricots verts med vinägerrussin (tillbehör)
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Svampsoppa med tomatbruschetta
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillad lax med sparris- och färskpotatissallad
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Svensk Raps
-
Lammfärsrulle med grekisk inspiration
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillad kryddmarinerad fläskkotlett med dragonrisotto
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grov baguette med grillad kyckling och mojo rojo
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Ceviche på pilgrimsmusslor
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Svensk Raps