Grillad lammentrecôte med rödbetor och getost

Grillad lammentrecôte med rödbetor och getost

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammentrecote

600.0 

gram

Rapsolja neutral

1.0 

tsk

Rosmarin färskhackad

2.0 

tsk

Rödbeta

400.0 

gram

Rödvinsvinäger

4.0 

msk

Fänkålsfrön hela

2.0 

msk

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Getost (chèvre)

100.0 

gram

Pinjenötter

4.0 

msk

Potatissallad färdig

800.0 

gram

Salt och svartpeppar

 

 

Körvel färsk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn East India Pale Ale

Mörk strong ale
Pris: 20 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 830

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3321 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 14%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 413 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammentrecote 600.0 gram 31%

Rapsolja neutral 1.0 tsk 1%

Rosmarin färskhackad 2.0 tsk 0%

Rödbeta 400.0 gram 5%

Rödvinsvinäger 4.0 msk 1%

Fänkålsfrön hela 2.0 msk 0%

Smör normalsaltat 1.0 msk 3%

Getost (chèvre) 100.0 gram 10%

Pinjenötter 4.0 msk 7%

Potatissallad färdig 800.0 gram 37%

Salt och svartpeppar 0%

Körvel färsk 0%

Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på grillen och låt den bli varm.

  2. Gnid in lammet med rapsolja, salt, svartpeppar och rosmarin. Grilla på medelvärme cirka 15 minuter till en innertemperatur på 58°C.

  3. Låt vila 10 minuter innan servering.


  4. Lägg rödbetor i en kastrull, täck med saltat vatten. Tillsätt vinäger och fänkål. Låt koka tills betorna är mjuka, cirka 10 minuter. Skala dem därefter och behåll blasten.

  5. Rosta pinjenötter i en torr panna.

  6. Lägg upp och strö över getost och pinjenötter. Garnera med körvel och servera med potatissallad.

Kockens kommentar

Kocken rekomenderar Kocklandslagets potatissallad.

Fler recept inom Kocklandslaget ta bort

Liknande recept som Grillad lammentrecôte med rödbetor och getost