Mjuk äppelkaka med kardemumma

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mjuk äppelkaka med kardemumma

Lägg till ingredienser

Bitar (12 st/kaka): 12

Ägg

3.0 

styck

Strösocker

2.5 

dl

Smör normalsaltat

75.0 

gram

Vetemjöl

4.5 

dl

Bakpulver

1.5 

msk

Vaniljsocker

1.0 

msk

Kardemumma mald

1.0 

msk

Mjölk

1.5 

dl

Smör till form

 

 

Ströbröd till form

 

 

 

Fyllning:

 

Äpple utan skal

3.0 

styck

Kanel

3.0 

msk

Strösocker

3.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 269

Kcal / portion: 270

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3238 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 7%

Kolhydrater: 46%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 100 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 3.0 styck 6%

Strösocker 2.5 dl 29%

Smör normalsaltat 75.0 gram 17%

Vetemjöl 4.5 dl 29%

Bakpulver 1.5 msk 1%

Vaniljsocker 1.0 msk 1%

Kardemumma mald 1.0 msk 0%

Mjölk 1.5 dl 3%

Smör till form 0%

Ströbröd till form 0%

 

Fyllning:

Äpple utan skal 3.0 styck 6%

Kanel 3.0 msk 1%

Strösocker 3.0 msk 5%

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smöra och bröa en springform. Smält smör.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma, smält smör och mjölk.
  4. Skiva äpple och blanda med kanel och socker.
  5. Häll smeten i formen. Lägg äpplen på toppen.
  6. Grädda i ugn 30-35 minuter.

Kockens kommentar

Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Vanlig sockerkaka

Genoise, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Fler recept inom Mjuka sockerkakor

Liknande recept som Mjuk äppelkaka med kardemumma