Lägg till ingredienser

Bitar (12 st/kaka): 12

Ägg

2.0 

styck

Strösocker

2.0 

dl

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Vatten

0.5 

dl

Citron juice+skal

1.0 

styck

Bakpulver

2.0 

tsk

Vetemjöl

3.0 

dl

Smör till form

 

 

Ströbröd till form

 

 

Kakform (1,5 liter) >

 

 

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 303

Kcal / portion: 164

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1967 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 8%

Kolhydrater: 51%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 54 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 2.0 styck 6%

Strösocker 2.0 dl 39%

Smör normalsaltat 50.0 gram 18%

Vatten 0.5 dl 0%

Citron juice+skal 1.0 styck 1%

Bakpulver 2.0 tsk 1%

Vetemjöl 3.0 dl 32%

Smör till form 0%

Ströbröd till form 0%

Kakform (1,5 liter) > Äts ej

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en sockerkaksform.
  2. Smet: Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Smält smör. Häll i vatten. Rör ner i äggblandningen. Tillsätt skal och juice från citron.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölet i smeten. Rör så lite som möjligt så inte luften vispas ur.
  5. Häll smeten i formen.
  6. Grädda kakan cirka 45 minuter. Prova med en sticka som ska vara torr när kakan är klar. Undvik att öppna ugnsluckan första halvan av gräddningen.

Kockens kommentar

Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Vanlig sockerkaka

Genoise, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Fler recept inom Mjuka sockerkakor

Liknande recept som Citronsockerkaka